Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Motiváló találkozás és futás
A sportoljma.hu program soproni közössége minden héten kétszer közös futásra indul

Lubics Szilvia ultrafutó örömmel fogadta a soproni meghívást

Motiváló találkozás és futás

| Munkatársunktól | Sport

Athén és Spárta után Scarbantiába is ellátogat Lubics Szilvia. Magyarország egyik legismertebb ultrafutója közönségtalálkozóval egybekötött könyvdedikálást tart december 16-án a Hotel Lövérben, majd egy közös futásra indul a soproniakkal.

Lubics Szilvia nevét mindenki ismeri futóberkekben, de talán a sport iránt kevésbé érdeklődők is hallottak róla; a közelmúltban jelent meg Másfél nap az élet című könyve. – A Decathlon Soprun sportközössége minden héten kétszer közös futásra indul, az egyik ilyen alkalom során jött az ötlet, hogy hívjuk meg Sopronba Szilvit – meséli Mészárosné Buzsáki Éva, a sportoljma.hu program soproni térségi projektfelelőse, a Soprun közösség vezetője. – Szilvi életútja mindenkinek motiváló lehet, nem csak futóknak érdemes meghallgatni az ő élménybeszámolóját. Sopronban úgy tapasztaljuk, hogy egyre többen futnak, népszerű ez a sportág, ráadásul a városnak különösen jók az adottságai, hiszen akár erdőben, akár aszfalton el lehet jutni gyönyörű helyekre.


A közönségtalálkozó és könyvdedikálás december 16-án 15 órakor kezdődik a Hotel Lövér konferenciatermében, majd 17 órától közös élményfutásra indulnak az érdeklődők Lubics Szilviával: a hoteltől egy Lövér-kört tesznek meg. Az útvonalat a soproni polgárőrök biztosítják, a futókat rendőr vezeti fel, a sort a Misszió Mentőszolgálat munkatársai zárják. – A sportesemény szervezésébe több soproni sportcsoport bekapcsolódott, a város, a hotel is támogatja a rendezvényt, így nemcsak a futás, hanem már maga a szervezés is közösségi esemény – folytatja Mészárosné Buzsáki Éva. – A dedikálás után a helyszínen átöltözési lehetőséget nem, de csomagmegőrzőt tudunk biztosítani. Azt javasoljuk, hogy aki futni is szeretne, az már arra alkalmas ruhába érkezzen a hotelbe, a táskáját pedig ott tudja majd hagyni.


Bejelentkezni előzetesen a www.sportoljma.hu oldalon, a Soprun Sportközösségnél lehet. Ugyanitt megtalálják a közös futások időpontját és helyszínét is.

Életút

Dr. Lubics Szilvia 1974-ben született Jászberényben, Hahóton dolgozik fogorvosként, férje dr. Lubics György háziorvos, három fiúk van. 2003 óta fut rendszeresen, 2006 óta az ultratávokat (maratonnál hosszabb) favorizálja, hétszer teljesítette a Spartathlont (246 kilométer), háromszor megnyerte, kétszer 3. lett. Sikereket ért el az UltraBalatonon és a Badwater Ultramarathonon. Többször lett az év ultrafutója, a Magyar Becsületrend birtokosa.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...