Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Minipalánkok bevetésen
Az ovisok elsősorban ügyességfejlesztő, mozgáskoordinációt javító gyakorlatokat végeznek, de az edzéseken előkerül a kosárlabda is. Fotó: Filep István

Hétköznap 10 soproni óvodában is tartanak foglalkozásokat

Minipalánkok bevetésen

| Munkatársunktól | Sport

A legkisebbek is megismerkedhetnek a kosárlabdasport alapjaival – minden héten szombaton ovikosár-foglalkozás várja a gyerekeket az egyetemi sportcsarnokban.

Szombaton délelőtt 9 és 10 óra között játékos formában tartják a kosárlabdaedzéseket a Krasznai-csarnokban, amelyre lányokat és fiúkat is várnak. Az ovikosár-foglalkozásokat közösen szervezi a Soproni Darazsak és a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia.


– Sopronban már tíz éve bevezettük az ovikosár-foglalkozásokat, annak idején egy prágai konferencián hallottam erről először – mondta Horváth József, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója. – A szakmai találkozón a szlovén küldöttség tagjai mutatták be, hogy ők hogyan végzik ezeket a kimondottan ovis korosztály számára megszervezett kis képzéseket. Magyarországon szinte az elsők között kezdtük el az ovikosár-foglalkozásokat. A szombati edzések a központi alkalmak, hiszen tíz óvodában ott vagyunk, hétköznap délelőttönként járnak ki az intézményekbe szakembereink.


A szakmai igazgató hozzátette: ebben a korosztályban természetesen nem kimondott kosárlabdaedzésekről van szó, sokkal inkább arról, hogy ügyességfejlesztő, mozgáskoordinációt javító gyakorlatokat végezzenek a gyerekek. Ezzel együtt a kosárlabda is előkerül minden foglalkozáson, a minipalánkok bent vannak a teremben, amelyre egy-egy gyakorlatsor végén dobhatnak a gyerekek.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.