Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megvan a középház
A Sopron KC győzött a Szeged ellen Fotó: Németh Péter

Megvan a középház

| Munkatársunktól | Sport

A székesfehérvári bravúr után hazai pályán a Szegedet is legyőzte a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata. Sabáli Balázs együttese így elkerülte az alsóházat, és a középházi rájátszásban folytathatja a bajnokságot.

A Szeged elleni sorsdöntő mérkőzésre is szűk kerettel készült a soproni együttes, a győzelem elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a középházi rájátszást elérje a csapat. A meccs elején látszott, hogy egyenlő erők küzdenek a parketten, felváltva estek a kosarak. A nagyszünet előtti percekben aztán Lemar rázta meg magát és találataival tízpontos előnybe került a hazai együttes (43–33). 

Fordulás után támadásban többször is elfogyott a tudomány, a Szeged pedig kihasználta a soproniak bizonytalankodását és felzárkózott. Takács Norbert triplája ismét jókor jött, Angelo Warner pedig zsákolt egyet egy labdaszerzés után, így végül nem csökkent a különbség a hajrára. A záró negyedben ráijesztett a közönségre az SKC, hiszen nehezen született meg az első hazai találat, miközben a Szeged ismét feljött, ezúttal három egységre. Az utolsó percekben aztán megint az SKC játszott jobban, Wiggings és Warner is fontos pillanatokban szerzett pontokat, így végül nagy küzdelemben sikerült legyőzni a Szeged együttesét. A végeredmény: SKC – Naturtex SZTE Szedeák: 74–62.

– Nagyjából azt kaptuk, amit vártunk, egy jó képességű, keményen küzdő, szívós Szegeddel játszottunk küzdelmes mérkőzést – mondta Sabáli Balázs vezetőedző. – A srácok ismét megérdemlik a dicséretet, végig küzdöttek.

A soproni győzelem mellett a többi eredmény is kedvezően alakult: a Kecskemét nyert a Kaposvár ellen, így biztossá vált, hogy az SKC nem a kiesés elkerüléséért fog játszani, hanem a középházban folytathatja a bajnokságot.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.