Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Küzdősportgála
Az I. Soproni Boii Kelta küzdősportgálán látványos bemutatókat tartottak Fotó: Németh Péter

Hagyományt teremtenének a szervezők

Küzdősportgála

| Munkatársunktól | Sport

Sikeresen lezajlott múlt hétvégén az I. Soproni Boii Kelta küzdősportgála. A rendezvényen több sportágban is láthatott bemutatót a közönség.

Gőgh Zoltán rendező, a Krav Maga SC alapítója és elnöke lapunknak elmondta: három országból öt nemzet sportolói érkeztek a gálára városunkba.

A szép számban kilátogató közönség több küzdősportból is ízelítőt kapott: ökölvívó, K1, valamint MMA bemutató mérkőzést is láthattak a Krasznai-csarnokban.
– Egyértelműen hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg az első küzdősportgálát. Több célunk is van ezzel: egyrészt szeretnénk bizonyítani, hogy a küzdősportok kapcsán helytelen az a sztereotípia, miszerint ez a bugyuta, fogatlan emberek sportja – mondta el Gőgh Zoltán.

– Sok diplomás, nyelveket beszélő sportolónk van, ezt a rendezvényen is láthatta a közönség. Emellett véleményem szerint a mai világban rendkívül fontos, hogy a küzdősportokra jellemző mentalitás minél inkább jellemző legyen a fiatalokra, amelyet a hétköznapi életben is hasznosítani tudnak. A tervünk az, hogy a későbbiekben jótékony célokat segítsünk a gálák megrendezésével.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...