Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kupadöntők Sopronban
A Soproni Vízilabda Sport Egyesület játékosai az országos bajnokság alsóházában szerepelnek – a sportolókat motiválhatja, hogy az új uszodában rangos versenyeket is rendeznek. Fotó: Soproni T

Amióta elkészült az új uszoda, megélénkült a vízisport-élet

Kupadöntők Sopronban

| Munkatársunktól | Sport

A férfi és a női vízilabda Magyar Kupa négyesdöntőt is Sopronban rendezik – ezt a közelmúltban jelentette be a sportág szövetségének elnöke. Vári Attila szerint az új városi uszoda méltó helyszíne lesz az eseménynek.

Fontos sporteseménynek ad otthont hamarosan a Lőver Uszoda. December 10–11-én a férfiak, a következő hétvégén pedig a női vízilabdázók ugranak a medencébe városunkban, ugyanis itt rendezik meg a Magyar Kupa négyesdöntőjét.

– Sopronban egy gyönyörű szép uszodát építettek fel, amely méltó arra, hogy egy ilyen eseményt befogadjon – jelentette ki Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az M4 Sport műsorában.

Sopronban az új uszoda megnyitása után megélénkült a vízisport-élet. Mint arról lapunkban beszámoltunk, a sportolók az első naptól birtokba vették a medencéket, ősszel pedig az önkormányzat ingyenes úszásoktató programja is elindult (Medencében a gyerekek, Soproni Téma, 2021. szeptember 29.). A vízilabdázók az idei szezonban három csapattal is az országos bajnokságban szerepelnek, egyelőre az alsóházban játszanak, az egyesület hosszú távú célja a feljutás.

– Fontos fordulópont volt számunkra az új sportuszoda elkészülte, hiszen azóta heti öt edzéssel tudunk készülni, így jelenleg minden feltétel adott ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el – nyilatkozta múlt héten lapunknak Fent Gergő, a Soproni Vízilabda Sport Egyesület elnöke.

A három soproni utánpótlás csapathoz 40–45 gyerek tartozik, a bajnoki mérkőzéseknek pedig egyre jobb a hangulata: a Lőver Uszoda lelátóján már többtucatnyi szurkoló foglal helyet a fiatalok mérkőzésein.

Az új uszoda kialakításakor fontos szempont volt, hogy nemcsak hazai, hanem nemzetközi úszó- és vízilabdaversenyek megrendezésére is alkalmas legyen. 

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.