Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kupadöntő Sopronban
A bajnokságban hétvégén 9–9-es döntetlent játszott az FTC és a Vasas – pénteken 18 órakor Sopronban a Magyar Kupa elődöntőjében találkozik egymással a két csapat. Fotó: fradi.hu

Kupadöntő Sopronban

| Munkatársunktól | Sport

Rendkívül rangos sporteseményeknek ad otthont Sopron most és jövő hétvégén: városunkban, az új Lőver uszodában rendezik először a férfi, majd a női vízilabda Magyar Kupa négyesdöntőjét.

A férfiak mezőnye már kialakult: a Ferencvárosi TC, a Vasas, az OSC és a Szolnok együttesei mérkőznek a kupagyőzelemért.

– Óriási esemény ez számunkra, hiszen a játékosok és mi, edzők is testközelből láthatjuk a hazai vízilabdázás krémjét, azokat, akiknek az olimpián is szurkoltunk – mondta Fent Gergő, a Soproni Vízilabda Sport Egyesület edzője. – Természetesen a gyerekek között is nagy az eufória, a legkisebbektől kezdve mindenki várja már, hogy a négy nagycsapat vízbe szálljon. Ha csak a Fradi keretét nézzük, egy Varga Dénest, egy Vogel Somát vagy Vámos Mártont élőben láthatnak, ez garantáltan óriási élmény lesz nekik.

A tréner azt is elárulta: mivel a Fradinál ismerkedett meg a vízipóló alapjaival, a zöld-fehérek sikeréért szorít. Ez persze nem garantált, az azonban biztos, hogy Sopron és a soproni vízilabdaélet sokat nyer azzal, hogy városunk adhat otthont a négyesdöntőnek.

– Természetesen az 50 méteres medencében alakítják ki a játékteret, amely klasszikus, 30 méteres pálya lesz. Nagyon bízom benne, hogy jól sikerül a szervezés, ugyanis ez után már csak egy lépés, és nemzetközi meccseket, tornákat is rendezhetnek Sopronban – folytatta Fent Gergő.

A BENU férfi Magyar Kupa elődöntőit most pénteken 18 és 20 órától, a döntőt szombaton 14 órától rendezik meg.

A hölgyek négyesdöntőjét december 18-án és 19-én tartják a Lőver uszodában, az elődöntők szombaton 17 és 19 órakor lesznek, a döntő vasárnap 19.45-kor kezdődik.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.