Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Küldöttség Kismartonban

| Munkatársunktól | Sport

Idén ünnepli kétszázadik születésnapját Karl von Drais erdészeti tisztviselő találmánya, a fu­­tógép, vagyis a mai kerékpár őse.

 Ebből az alkalomból nyílt kiállítás a kismartoni (Eisenstadt) Projektraum Burgenland múzeumban, amely tárlat egy ruszti (Rust) magángyűjtő, Jo­­hann Schneeberger gyűjteményén keresztül mutatja be a bi­­cikli fejlődésének történetét. Nemcsak a bicikli jubilál idén, hanem a Kismarton–Sopron közötti testvérvárosi kapcsolat is, mely tizenöt éves.

A jeles évfordulók, valamint az európai mobilitási hét alkalmából kerékpárszerető soproni küldöttség látogatta meg a kiállítást. A program fő szervezője Papp Attila, a már hagyományos Liszt Ferenc Kerékpártúra életre hívója volt.

Mint azt Barcza Attila önkormányzati képviselő, az ifjúsági turisztikai és sportbizottság el­­nöke elmondta, Kismarton fontos szerepet tölt be Sopron testvérvárosai között. Ez a kapcsolat történelmi, földrajzi és testvériségi összeköttetésen is alapul, immáron tizenöt esz­­tendeje.

Az elmúlt évek tapasztalatai és a maihoz hasonló programok is alátámasztják, hogy ez az együttműködés mindkét közösséget gyarapítja és gazdagítja.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.