Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Krasznai Kupa nézőkkel

| Munkatársunktól | Sport

A Győr–Moson–Sopron Megyei Kosárlabda Szövetség 26. alkalommal tartja meg idén a Krasznai Kupát, illetve emlékmérkőzést. A sporteseményt nézők előtt rendezik.

– Örülök annak, hogy idén is megemlékezhetünk Sopron város legendás testnevelőjéről, ugyanakkor a járványügyi helyzet miatt hosszas egyeztetések után alakult ki a torna programja, amelyen külföldi csapatokkal nem számolhattunk – mondta Wischy Péter, a megyei szövetség ügyvezetője, a torna főszervezője. 

Az ügyvezető hozzátette: a városvezetés és a Novomatic-aréna üzemeltetőjének pozitív hozzáállása eredményeként az a döntés született, hogy korlátozott számban bemehetnek a nézők a mérkőzésekre. Ugyanakkor elsődleges szempont volt a csapatok és a közönség egészségének védelme. Ezért mérkőzésenként 500 szurkolót engednek be, a nézők csak maszkban léphetnek a csarnokba, amelyet a meccsek alatt is viselni kell. Belépéskor ellenőrzik a testhőmérsékletet, lesz lehetőség kézfertőtlenítő használatára. Belépni csak az aréna benzinkút felőli oldalán lehet, a nézőtéren lezárnak sorokat és székeket, egymás mellé csak az egy háztartásban élők ülhetnek.

– A korlátozott létszám miatt csak egységes belépőt fogunk árusítani, a bérletek és egyéb igazolványok nem lesznek érvényesek, és ez alkalommal nem tudjuk biztosítani a nyugdíjasok és a gyerekek ingyenes belépését sem – tette hozzá Wischy Péter. – Csütörtökön 17 órától fogjuk árusítani az aznapi, női meccsre szóló belépőket, és ekkortól lesz lehetőség elővételben megvenni a pénteki és szombati férfimeccsekre szóló jegyeket is. Amennyiben a pénteki és szombati 500–500 belépő elfogy, a többi napon már nem lesz lehetőség jegyet vásárolni. A Novomatic-aréna büféje üzemelni fog, de ott fokozottan be kell tartani a 1,5 méteres védőtávolságot, és maszkot kell viselni. Mindenkitől fokozottan kérjük a higiéniás szabályok betartását, hiszen a Krasznai Kupa egyfajta főpróbája lesz a bajnoki meccseknek.

Molnár Csaba Emléktorna:

Vasárnap 9 órától a Novomatic-aréna ad otthont a Molnár Csaba Emléktornának. A szervezők amatőr csapatok jelentkezését várják a wpeter66@gmail.com e-mail-címen, illetve a 06–30/937–34–74-es telefonszámon.

Női Krasznai Emlékmérkőzés    

Szeptember 24., csütörtök, 18.30, Sopron

Sopron Basket – UNI Győr  

Férfi Krasznai Kupa:

Szeptember 23., szerda, 19.00, Zalaegerszeg:

Zalakerámia ZTE – Falco KC Szombathely 

Szeptember 25., péntek 18.00, Sopron: 

Sopron KC – Zalakerámia ZTE 

Szeptember 26., szombat, 18.00, Sopron: 

Falco KC Szombathely – Sopron KC

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.