Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Koronás terepkirályok
A Három a Károly futóverseny rajtja – itt 10,5 kilométeres, valamint félmaratoni távokon indulhattak a sportolók Fotó: Németh Péter

Több mint 100-an a Három a Károly futóversenyen

Koronás terepkirályok

| Munkatársunktól | Sport

Véget ért az Alpokalja terepkirály futósorozat, amelynek az utolsó állomása a Három a Károly terepfutóverseny volt. A négy megmérettetésből álló sorozat népszerű volt a futók körében, ezért a szervezők tervezik a jövő évi folytatást.

Ötödik alkalommal rendezte meg szombaton a Három a Károly elnevezésű futóversenyt a Soproni Rendészeti Sportegyesület a polgármesteri hivatal sportfelügyeleti csoportjának támogatásával. A sportolók félmaratoni (21,1 kilométer) és 10,5 kilométeres távokon állhattak rajthoz, utóbbi versenyszámon egyéniben és csapatban is. 102 futó vágott neki a Károly-magaslaton a megmérettetésnek, a szervezők szerint a kedvező időjárás és a verseny egyre nagyobb ismertsége miatt érkeztek ennyien.

Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, idén összekapcsoltak négy terepfutóversenyt Sopronban az Alpokalja terepkirály sorozat keretében. A 9. PanoráMaraton, az 1. Lövér Futás, a 9. Cross Futás és az 5. Három a Károly eredményei alapján hétvégén megkoronázták Sopron terepkirályait. Huszonhárom futó teljesített a sorozat kiírásának megfelelően legalább három versenyt, illetve heten mind a négy megmérettetésen részt vettek – ők ajándékokat is kaptak. A szervezők azt mondták, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel szeretnék a jövőben is folytatni a futósorozatot.

Az Alpokalja Terepkirály Futósorozat bajnokai:

A női versenyzők 2. korcsoportjában első helyezést ért el Elmas Viktória, a 3. korcsoport első helyezettje Egész Anna, a 4. korcsoport bajnoka Fischer Erika lett. A férfiak között az 1. korcsoport első helyezettje Lapos Norbert, a 2. korcsoport leggyorsabb futója Nagy Viktor, a 3. korcsoport bajnoka Pálosi Zoltán, a 4. korcsoport győztese Kertész Gábor lett.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...