Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Koch Péter élete a sport, vitorlás vb-re készül
Koch Péter egész gyermekkorát a Fertő tavon töltötte, már hatévesen elkezdett vitorlázni. Fotó: Cserta Gábor

Koch Péter élete a sport, vitorlás vb-re készül

| Madarász Réka | Sport

Amellett, hogy tavaly magyar bajnok lett vitorlázóként, a 12 éves Koch Péter versenyszerűen kosárlabdázik, és büszke lehet a tanulmányi eredményeire is.

Koch Péter a Hunyadi-iskola 6.B osztályában tanul, de a közelmúltban értesült arról, hogy felvették a Soproni Széchenyi István Gimnázium hatosztályos képzésére. Azért választotta ezt az iskolát, mert apukájától rengeteg jót hallott róla. Peti egész gyermekkorát a Fertő tavon töltötte, már hatévesen elkezdett vitorlázni. Két évvel később már a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség versenyein indult. Tavaly a serdülő korosztályban arany-, két éve bronzérmet szerzett.

– Most lesznek a válogatók az Európa- és a világbajnokságra a Garda-tónál és Csopakon – mesélte a tehetség. – Jelenleg 6. vagyok a ranglistán, de ez a két verseny még módosíthat a felálláson. Én természetesen a vb-re szeretnék kijutni.

Mivel a vitorlázás nem olcsó sportág, a család igyekszik minden lehetőséget megragadni, hogy egy kis anyagi támogatást szerezzen Pepe álmának megvalósításához. A fiatalember él-hal a sportért, rendszeresen részt vesz külföldi edzőtáborokban. Mivel egészen jól boldogul az angol nyelvvel, és már teljesen önálló, nagyon jól feltalálja magát. Iskolája támogatja a sportpályafutását, mindig elengedik, ha versenyről van szó.

– Kedvenc tantárgyam a matek, az informatika és a magyar – folytatta Peti. – Férfiágon szinte mindenki mérnök a családunkban, a matektanárom azt mondta, én is gondolkodhatom ebben, de egyelőre más terveim vannak.

A vízisport mellett a tehetséges fiú heti öt kosárlabdaedzésre is jár, ugyanis a Soproni Sportiskola U14B korosztályának tagja. Imád biciklizni, de mint elmondta, az csak hobbi.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.