Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kiváló gyevátos bokszolók
A Gyevát SE fiatal ökölvívói kiváló eredményeket értek el: 5 érmet szereztek a serdülő országos bajnokságon

Kiváló gyevátos bokszolók

| Munkatársunktól | Sport

Szeptember végén Győrben rendezték meg az ökölvívó serdülő országos bajnokságot. Az 53 résztvevő egyesület között ott volt a Gyevát SE is. A soproni fiatalok öt érmet gyűjtöttek.

Pete László, a Gyevát SE szakosztályvezetője elmondta: a lányok versenyében Kovács Nikolett (70 kilogramm) megvédte bajnoki címét, meggyőző teljesítménnyel gyakorlatilag átgázolt a mezőnyön. Így az idén Eb-bronzérmes Kovács Nikolett az egyesület első női versenyzője, akinek sikerült a címvédés. Kallós Anna (57 kilogramm) végre azt bokszolta, amit tud, a döntőben a tavalyi bajnokot megfosztva címétől, szintén aranyérmes lett. Kellemes meglepetésre Simon Dorina (63 kilogramm) döntőbe jutott, ám nagyot küzdve alulmaradt, így ezüstérmet szerzett.  

A fiúknál a debütáló ­Csorba Benjamin (44,5 kilogramm) bronzérmet szerzett. Vass Levente (52 kilogramm) a tavalyi bronzérme után döntőt vívott, de pontozással (4:1) alulmaradt. Vass szorítóbeli teljesítménye folyamatos fejlődést mutat.

– Az érmek értékét emeli, hogy minden eredmény mögött kemény és alázatos munka van – tette hozzá Pete László. – Örülök, hogy ez a munka most sok győztes mérkőzéssel párosult. A Gyevát SE csapata ezzel a kiváló teljesítménnyel az összesített pontversenyben az Eger SI és a KSI mögött a harmadik helyen végzett, a Vasas SC-vel azonos pontszámot szereztünk. Ez már csak azért is komoly siker, mert olyan patinás egyesületeket utasítottak maguk mögé, mint az FTC, a Kecskemét SC, vagy a Debreceni VSC.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.