Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kincset érő kosármeccsek
A Soproni Darazsak Akadémia játékosai rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek az U16 leány bajnokok tornáján

Kincset érő kosármeccsek

| Munkatársunktól | Sport

Idén már hetedik alkalommal rendezte meg a Soproni Darazsak Akadémia az U16 leány bajnokok tornáját.

 November 8-a és 13-a között városunkba látogattak a kontinens legjobb korosztályos játékosai. A rendező soproni csapat mellett hét ország bajnokcsapata vett részt a küzdelmekben. A Soproni Darazsak együttese izgalmas mérkőzéseket játszott, végül a 7. helyen zárt a csapat, miután a helyosztón jobbnak bizonyult a német Osnabrücknél. A másik magyar csapat, a Csata DSE tavaly megnyerte a tornát, idén pedig a harmadik helyen végzett, a bronzmérkőzésen az orosz nagyágyú, Szpartak Moszkva fiataljait múlták felül a budapesti fiatalok. Az U16-os bajnokok tornáját végül az olasz Basket Costa nyerte, megelőzve a lett Riga csapatát.

– Az idei bajnokok tornáját két győzelemmel és három vereséggel zártuk – értékelt Czirják Szilvia, a Soproni Darazsak Akadémia U16-os csapatának edzője. – A mérkőzések színvonala nagyon magas volt, komoly erőpróbát jelentettek a fiatal csapatunknak. Játékosaim egy kivétellel 2004-es születésűek, így ők még a következő évi tornán is pályára léphetnek. Éppen ezért minden percet a tapasztalatszerzésnek szántunk, igyekeztünk minél több jó periódust produkálni. Ezek a találkozók kincset érnek, melyekből csak tanulhatunk, saját bőrünkön éreztük, merre halad az európai kosárlabda.

A statisztikai mutatók alapján a torna legértékesebb játékosa (MVP), egyben legtöbb pontot szerző játékosa címet a németek centere, Frieda Büh­ner szerezte meg, a Soproni Darazsak Akadémia legjobbja Pfeiffer Virág lett.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.