Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kikapott Körmenden az SKC

| Munkatársunktól | Sport

Nem tudta folytatni bravúros szereplését az SKC: Sabáli Balázs együttese a két nagyágyú, a Falco és a Szolnok legyőzése után Körmenden sima vereséget szenvedett.

A tavalyi ezüstérmes Falco és az aktuális bajnok Szolnok hazai legyőzése után a soproni szurkolók joggal bízhattak abban, hogy szoros mérkőzést játszik a Sopron KC Körmenden. Ennek megfelelően zsúfolásig megtelt a vendégdrukkerek számára kijelölt hely a vasi városban. A hangulat fantasztikus volt, a soproni szimpatizánsok pedig ünnepelhették csapatukat, hiszen Dénes hármasa után egyre komolyabb vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. Sajnos a jó játék nem tartott sokáig. A rutinos Ferenc Csaba hármasaival megkezdte a felzárkózást a Körmend, majd a második negyedtől jelentősebb előnybe kerültek a hazaiak. Az SKC játékát sok eladott labda és nem túl hatékony védekezés jellemezte: Ferencz a meccs végéig öt, Price pedig négy hármassal terhelte meg a vendégek kosarát. Nagyszünetre 11 pontos előnyt harcolt ki a Körmend (48–37). 

Fordulás után Angelo Warner és Brynton Lemar is pontosabban célzott, feljött az SKC, négypontosra is csökkentette hátrányát Sabáli Balázs együttese. Ferencz és Price azonban továbbra is magas százalékkal dobta a hármasokat, így hiába nyerte a harmadik negyedet az SKC, a hátrányból csak 5 pontot faragott. A meccs utolsó negyedében Supola villant kétszer is, ez azonban kevés volt, a pontatlanul passzoló soproni csapat behozhatatlan hátrányba került. A végeredmény: Egis Körmend – SKC: 95–78.

– Köszönjük a soproni szurkolóknak, hogy ennyien buzdítottak bennünket – sajnos, sok örömet nem sikerült szerezni nekik. Húsz eladott labda, lépéshibák, kétszer indulások jellemezték ma a játékunkat, ezen a szinten így nem lehet nyerni, gratulálok a Körmendnek – összegzett Sabáli Balázs vezetőedző.

A Sopron KC szombaton 18 órától hazai pályán a Kaposvári KK ellen folytatja szereplését.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.