Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kezdődik a szezon
GYSEV Sopron BMX SE versenyzői a téli felkészítés után már kinti edzéseken csiszolják a technikájukat

Kezdődik a szezon

| Munkatársunktól | Sport

Megkezdődtek a kinti edzések a GYSEV Sopron BMX SE versenyzőinek. A fiatal kerékpárosok a téli időszakban sem pihentek: teremben tartott edzéseken szerezték meg a fizikai alapokat, amely elengedhetetlen a sikeres versenyszezonhoz.

– Télen több alkalommal is voltak 2–3 napos edzőtáborok, amelyeket a szlovákiai Senkvicén, fedett pályán tudtunk lebonyolítani – mondta Lendvay Márta, a GYSEV Sopron BMX SE ügyvivője. – Ez azért volt fontos, mert így kerékpáros edzéseken is részt vehettek a fiatalok, ráadásul szlovák, cseh, osztrák, szlovén versenyzők társaságában tréningezhettek. 

Az edző szerint a versenyzők már az első tréningen jól terhelhetők voltak, ebből is látszik, hogy sikeres volt az alapozási időszak.

– A kültéri edzéseink március közepén kezdődtek. A jereváni BMX pályán a sportági technikát gyakoroljuk a legtöbbet: az úgynevezett pumpálást, lógatást, ugratást vagy épp egykerekezést. Kedden és csütörtökön 17-től 19 óráig vannak edzések, egyesületünk folyamatosan várja az érdeklődő fiatalokat. Elindítottunk egy felkészítő csoportot is, amelyben már 5 éves kortól meg lehet tanulni a BMX alapjait – tette hozzá Lendvay Márta.

A soproni BMX-esek két komolyabb megmérettetésre készülnek idén: április végén rendezik Olaszországban az Alpok–Adria kupasorozat első állomását, emellett a cseh bajnokság versenyeire is nevezni fognak.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.