Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kezdődik a bajnokság

Kezdődik a bajnokság

| Munkatársunktól | Sport

Több csapattal is az élmezőnyben szeretne végezni a Soproni Vízilabda Sport Egyesület a 2019/2020-as szezonban.

A legidősebbek, azaz a főiskolás–egyetemi korosztály, kiegészülve az ifi–serdülő csapat néhány tagjával idén is a felnőttek között, az ob II-es bajnokságban szerepelnek. A csapat célja, hogy az utánpótlásból kiöregedő játékosoknak is biztosítson játéklehetőséget, a fiatalabbaknak pedig legyen cél, ahova eljuthatnak. Az előző szezonban hajszálon múlt, hogy az első négybe jusson az együttes – idén egyértelműen az élmezőnyben végezne a soproni ob II-es csapat. 

– A 2003–04-es „serdülő”, valamint a 2005–06-os „gyermek I.” korosztály csapataiból többen is távoztak, így ezeket az együtteseket a nyár folyamán teljesen újjá kellett építenünk – mondta Matyuga-Kovács Rita vezetőedző. – A két korosztály csapata három szinten is megméreti magát, mindhárom kiírásban az élmezőnyt célozzuk meg. A 2006-os születésűeknek kiírt DVL gyermek II. bajnokságra többségében egy évvel fiatalabbak által alkotott csapattal neveztünk, emiatt a cél az, hogy a gyerekeink erősödjenek, és minél több tapasztalatot szerezzenek a rutinosabb, idősebb játékosokból álló együttesek elleni meccseken.

Az egyesület vezetőedzője hozzátette: a 2007-es korosztálytól felsőházba kerülést vár, a 2008-ban született játékosokból álló együttesnek pedig elsősorban a tapasztalatszerzés, a stabil alapok elsajátítása a célja.

– A szezonra nyáron is készültünk, hiszen minden csapatunk legalább egy tornán részt vett. Varsóban, Szombathelyen, Mezőtúron és Zentán is jártak soproni csapatok, a mérkőzések és persze a nyári edzések jó alapot adtak az ősszel induló bajnokságokra.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.