Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kétfrontos küzdelem
Múlt héten hazai pályán ismét nyert a Sopron Basket a Pécs ellen, de sok pihenő nem maradt: csütörtökön már újra az Euroligában játszik a csapat. Fotó: Németh Péter

Sopron Basket: Koncentráltan kell játszani a meccseken

Kétfrontos küzdelem

| Munkatársunktól | Sport

Az Euroligában és a hazai bajnokságban is fontos mérkőzés vár a héten a Sopron Basket kosarasaira: csütörtökön a francia Basket Landes ellen játszanak Fegyvernekyék, vasárnap pedig a jó formát mutató Diósgyőr vendégeként lépnek pályára.

Múlt héten még csoportelsőként utaztak rangadóra Törökországba a Gáspár tanítványok, a meccset azonban kis különbséggel, de elveszítették. A végeredmény: Galatasaray – Sopron Basket: 67–61.

Hétvégén aztán hazai pályán a sereghajó PINKK-Pécsi 424-et fogadta a Sopron Basket. Néhányan pihenőt kaptak a meccsre, ez pedig lehetőséget adott a fiataloknak, akik éltek is vele: Varga Alíz 16 pontot dobott, Varga Sára 11 pontja mellett négy labdát is szerzett, de Molnárova és Sitku is hozzátett a hazai győzelemhez, amely természetesen egy percig sem forgott veszélyben. A végeredmény: Sopron Basket – PINKK-Pécsi 424: 92–41.

– Az Euroliga-mérkőzésen sajnos nem olyan szervezettséggel és koncentrációval kezdtük a meccset és a védekezést, mint ahogy azt elvárjuk – összegzett Gáspár Dávid vezetőedző. – Megzavart bennünket a Galatasaray védekezési stílusa, elvesztettük a ritmusunkat a támadásban. A török együttes jól játszott, kibillentett bennünket a komfortzónánkból. A hazai bajnokin nagy energiákkal kosaraztunk, mégis néha azt tapasztaltam, hogy enerváltabbak vagyunk. Védekezésben a kisegítések nem voltak jók mindig, támadásban nem olvastuk a védők mozgását, kevésbé voltunk kreatívak. Ezekről a problémákról beszélnünk kell, persze nem akarok telhetetlen lenni, összességében tetszett, amit a pécsiek ellen láttam.

A Sopron Basket újabb két rangadóval folytatja a hetet, csütörtökön este 6-tól a Basket Landest fogadja a csapat, majd vasárnap 16.30-tól a DVTK otthonában lép pályára.

– A Basket Landes ellen bizony javítanunk kell: mind szervezettségben, mind pedig koncentráltságban vissza kell térni ahhoz, amit korábban láttunk a csapattól a szezonban – mondta Laczka Miklós másodedző. – Ha mindez sikerül, meglehet az újabb győzelmünk az Euroligában. A DVTK jó formáját mi sem mutatja jobban, mint hogy csupán egy ponttal kapott ki a Szekszárd otthonában. Kemény meccsre készülünk Miskolcon, de bízom benne, hogy megőrizzük hibátlan bajnoki mérlegünket.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...