Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Keresik az összhangot
Fazekas Csaba (labdával) már a rutint képviseli az idei SKC-ban.

Keresik az összhangot

| Munkatársunktól | Sport

Egyéves nyíregyházi kitérő után ismét az SKC-ban szerepel Fazekas Csaba. A 24 éves bedobó furcsa helyzetbe került: amikor eligazolt Sopronból, az egyik legfiatalabb játékosnak számított, idén pedig a második legidősebb magyar.

– Miért döntöttél úgy, hogy visszatérsz Nyíregyházáról a Sopron KC-hoz?

– Először 2019-ben igazoltam Nyíregyházáról Sopronba, akkor még Sabáli Balázs volt a vezetőedző. Három évet töltöttem itt, majd tavaly azzal keresett meg nevelőegyesületem, hogy menjek haza, nagyon számítanának a játékomra. Sajnos a szezonunk nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna, hiszen a csapat kiesett a legmagasabb osztályból.

– Miért döntöttél úgy, hogy ismét itt játszol?

– Úgy éreztem, az NB I. A csoportban van a helyem, a másodosztályban nem szívesen szerepeltem volna. Éppen ezért nagyon örültem Bors Miklós vezetőedző invitálásának. Érdekes helyzet, hiszen az egyik legfiatalabb játékosként igazoltam el Sopronból, most pedig 24 évesen már az a feladatom, hogy rutinommal segítsem az együttest. A vezetőedző nemcsak a játékomra számít, hanem azt is elvárja tőlem, hogy tapasztalatommal támogassam a csapat menedzselését, próbáljam építeni a csapaton belüli kémia kialakulását.

– Hogy tetszik az új szereped?

– A fiatalszabály miatt a második félidőben töltök több időt a pályán. Úgy érzem, mostanra megszoktam a legmagasabb osztály légkörét, már nem vagyok lámpalázas. Sokszor nem könnyű felvenni a ritmust a nagyszünet után, de igyekszem élni a lehetőséggel. Az a célom, hogy a játékom alapján úgy tekintsenek rám, mint egy meghatározó magyar játékosra, aki gyakorlatilag kihagyhatatlan a csapatból, lehet építeni a játékára a legnehezebb ellenfelekkel szemben is.

– Mire lehet képes idén a soproni csapat?

– Úgy gondolom, hogy nagyon gondosan összeválogatott játékosokból áll a keretünk. A légiósaink felkészült és intelligens kosárlabdázók. A magyar magból pedig többen évek óta együtt kosárlabdázunk. Nagyon bízom abban, hogy ez a 12 ember megtalálja az összhangot, hogy igazán erős csapatot alkossunk. Ehhez minden játékos karakterét össze kell kovácsolni.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Visszavonul a kapitány

Visszavonul a kapitány

2024. 05. 08. | Rázó László

Felhagy a profi kosárlabdázással Fegyverneky Zsófia. A hír még akkor is szíven ütötte a soproni kosárlabda-rajongókat, ha tudták: a közönségkedvenc já...