Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kerékpáros bajnok
Horváth Csaba, a soproni Focus Team Hungary versenyzője hegyikerékpáros-maraton bajnoki címet szerzett Fotó: Bak Ferenc

Kerékpáros bajnok

| Munkatársunktól | Sport

Soproni versenyző nyerte idén a hegyikerékpáros-maraton bajnoki címét. Horváth Csaba a Bakonyban rendezett megmérettetésen szerezte meg az első helyezést.

A 99 kilométer hosszú távon három különböző irányból kellett feltekerni a Kőris-hegyre, így összesen több mint 2200 méter szintkülönbség leküzdése volt a versenyzők feladata. Nem könnyítette meg a sportolók dolgát a csapadékos időjárás sem, a sáros, helyenként rendkívül technikás szakaszok erősen rostálták a mezőnyt. 

Horváth Csaba, a soproni Focus Team Hungary versenyzője a táv feléig együtt haladt társaival, majd egy technikás szakaszon kisebb előnyt szerezve sikerült eltávolodnia üldözőitől. A verseny végéig, jól beosztva erejét, csaknem 9 percre tudta növelni előnyét, így 4 óra 34 perces idővel megnyerte pályafutása tizedik bajnoki címét.

– Legutóbbi bajnoki címemet 2013-ban szereztem, így csaknem hatévnyi munka van ebben a sikerben – mondta Horváth Csaba. – Nagyon erős mezőny alakult ki az elmúlt években, a korosztályomban négy korábbi bajnok is indult, nem adták könnyen a győzelmet. A kerékpározás állóképességi sport, ezért a siker érdekében hatványozottan több munkát kell belefektetni. Sok fiatal szomjazik az azonnali sikerekre, azonban ez csak a legtehetségesebbeknek adatik meg, nekik sem mindig. Nekem az a tapasztalatom, hogy kitartás és türelem kell a célok eléréséhez.

A sportoló hozzátette: júliusban Budapesten olimpiai távon rendezik meg a magyar bajnokságot, itt dobogós helyezést vár magától.

Horváth Csaba mellett több soproni siker is született a Bakonyban rendezett megmérettetésen: a 19 év alattiaknál 70 kilométeren Kosányi Péter csupán egyperces hátránnyal lett második, míg az 50 év felettieknél Lakatos Péter ezüst-, Böhm Lajos pedig bronzérmet szerzett.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.