Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kedvcsináló tollaslabdanap a Fáyban
A Fáy-iskolában bárkinek lehetősége volt kipróbálni a versenyszerű tollaslabdasportot Fotó: Németh Péter

Kedvcsináló tollaslabdanap a Fáyban

| Munkatársunktól | Sport

Tollaslabdanapot rendeztek múlt pénteken a Fáy-iskola tornatermében.

A Soproni Tollaslabda Egyesület és a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség közös rendezvényének a sportág népszerűsítése volt a célja. Kocsis Attila, az STE elnöke elmondta: jelenleg hetven tagot számlál az egyesület, a létszám felét adják a felnőttek, a másik felét pedig az utánpótlás korú játékosok. Tizenöt igazolt versenyzőjük van, a többiek amatőrként űzik a tollaslabdát. 

– Egy olyan napot szerveztünk, amikor mindenki számára elérhetővé tettük a kedvenc sportágukat – mondta Kocsis Attila. – Bárki, aki kedvet kapott a hivatalos tollaslabdát kipróbálni, eljöhetett játszani, sőt, az érdeklődőknek a fontosabb szabályokat tartalmazó kiadványt is készítettünk. A résztvevőknek természetesen azt is elmondtuk, hogy hol és mikor van lehetőségük heti szinten bekapcsolódni az egyesület által szervezett edzésekbe. Szeretnénk kiszélesíteni a bázisunkat, minél több amatőr tollaslabdázót tudni az egyesület tagjaként, hiszen közülük komoly versenyzők is kikerülhetnek a későbbiekben.

Az egyesületi elnök hozzátette: rövid távú terveik között szerepel egy olyan pálya létrehozása, ahol nem csak adott napokon, hanem folyamatosan lehetőség lesz a tollaslabdasport művelésére.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.