Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kecskeméten sem sikerült győzni

| Munkatársunktól | Sport

Továbbra is egyetlen győzelemmel áll az idei bajnokságban a Sopron KC. Kostas Flevarakis csapata szoros meccset játszott Kecskeméten, de a várt siker ezúttal is elmaradt.

A meccs jól indult, a kimondottan eredményesen kosárlabdázó Thompson vezetésével magához ragadta a kezdeményezést a soproni csapat, az első etapban meg sem álltak 26 pontig. A második negyedben viszont fordított a KTE, hiába játszott pontosan Supola és Carter, több tiszta helyzet is kimaradt a vendégeknél, így a nagyszünetben három ponttal a Kecskemét vezetett (48–45). 

A szünet után is maradt a periodika: a 3. negyed megint az SKC-é volt, Kinney villant többször, mellette Rivers és Thompson volt veszélyes a kecskeméti palánkra, a zárónegyed előtt így ismét az SKC vezetett. A forgatókönyv sajnos nem szakadt meg, az utolsó etap megint a hazaiaknak sikerült jobban: Wittmann három triplája és a Carter sérülése utáni kapkodás azt eredményezte, hogy jelentősebb előnyt szerzett a Kecskemét, amely már nem engedte ki kezéből a győzelmet. A végeredmény: KTE-Duna Aszfalt – Sopron KC: 90–80.

– Az első három negyedben látszott, hogy küzdőszellemben és játékban is léptünk előre – mondta Kostas Flevarakis vezetőedző. – Azonban ahhoz, hogy ilyen szintű ellenfelekkel is felvegyük a versenyt, az kell, hogy ne kerüljünk ilyen mély hullámvölgybe a zárószakaszban.

Az SKC pénteken a Pécsi VSK otthonában lép pályára, a meccs 18 órakor kezdődik.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.