Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Karanténban a Sopron KC

| Munkatársunktól | Sport

Múlt héten szerdán még pályára tudott lépni a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata, azonban a sérültek mellett olyan játékos is volt, aki koronavírus-gyanús tüneteket produkált.

A Szeged elleni meccset Popadic, Fazekas, Supola, Takács és Wideman nélkül játszotta le a csapat, így pedig csak a tisztes helytállásra futotta, a végeredmény: Naturtex SZTE Szedeák – Sopron KC: 102–81. 

Hétvégén aztán már nem lépett parkettre az SKC, mert az egyik játékosnak pozitív lett a koronavírustesztje, de más játékos is volt, aki a Covid-fertőzésre utaló tüneteket produkált. A klub értesítette a hatóságot, az ÁNTSZ pedig tíznapos karantént rendelt el a csapat számára. A döntésről értesítették a kosárlabda-szövetséget, a hétvégi Kaposvár elleni meccs így értelemszerűen elmaradt. A karantén miatt az október 21-re szerdára, valamint az október 24-re szombatra tervezett Pécs és Alba Fehérvár elleni mérkőzést sem játsszák le.

– Október 24-ig szól a karantén a játékosok és a vezetőedző számára, a folytatásról a tesztek eredményének ismeretében lehet majd beszélni – mondta Pojbics Szabolcs, a klub ügyvezetője. – Négy játékosunk érintett, ilyen esetben kétféle protokoll van érvényben: amennyiben tüneteket produkál a kosárlabdázó, négy hétig nem mehet közösségbe, majd kardiológiai vizsgálat után folytathatja az edzésmunkát. Ha tünetmentesen esik át a fertőzésen, akkor két hétig nem edzhet, de kardiológiai vizsgálatra ez esetben is jelentkeznie kell a visszatérés előtt. A héten értelemszerűen nem edz a csapat, a továbbiakról a hét végén, a tesztek eredményének ismeretében tudunk dönteni, nem egyszerű a helyzetünk – tette hozzá ­Pojbics Szabolcs.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.