Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jubileumi emlékverseny

Jubileumi emlékverseny

| Munkatársunktól | Sport

Két szempontból is különleges volt az idei dr. Csik Ferenc emlékverseny: egyrészt jubileumot ünnepeltek, hiszen idén 40. alkalommal rendezték meg a futamokat, másrészt pedig ez volt az utolsó megmérettetés az uszodafejlesztés előtt.

Idén a korábbiakkal ellentétben egy nap alatt zajlottak le a dr. Csik Ferenc emlékverseny futamai. Kókai Zsolt, a Széchy Tamás Sportiskola Sopron edzője és szakosztályvezetője elmondta: a 260 versenyző mintegy 800 rajtot teljesített. A soproniak mellett tíz további egyesületből (Salgótarjántól Szombathelyig) érkeztek az ellenfelek.

– A mi fiataljaink szezononként mintegy 10–12 versenyen vesznek részt, ez az alkalom az egyetlen, amikor hazai pályán mutathatják meg úszótudásukat – tudatta Kókai Zsolt. – Komoly ellenfelek voltak idén is, hiszen több utánpótlás-válogatott úszó is érkezett Sopronba. A legkisebb, 5–6 éves korosztály számára pedig az emlékverseny a debütálást jelentheti, hiszen sok gyermeknek ez volt élete első komoly megmérettetése.

A jubileumi dr. Csik Ferenc emlékverseny megnyitóján dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok hangsúlyozta: a magyar kormány által biztosított forrásból, a Modern Városok Program keretében, több mint 14 milliárd forintból épülhet meg az új soproni sportuszoda, amely már nemzetközi sportrendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. A kivitelezést jövő év elején kezdik a szakemberek, az új létesítmény másfél–két év alatt készül majd el. Amíg a nagyszabású építkezés tart, a fűthető sátortetővel ellátott strandmedencékben sportolhatnak a soproniak.

A versenyen természetesen idén is kiemelt figyelmet kapott a 100 méteres gyors­úszás – ebben a számban nyert olimpiai aranyérmet dr. Csik Ferenc 1936-ban. A férfiak versenyét a győri Varga Bence nyerte. A soproni úszók közül a hölgyeknél Horváth Krisztina, a férfiak közül pedig Kókai Márk úszta le leggyorsabban a százméteres távot. Városunk úszói számos érmes helyezést szereztek, így végül a soproniak nyerték a csapatszámot is az emlékversenyen.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.