Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jól kezdtek a vitorlázók
Völler Hanna, Koch Péter és Jandl Rómeó is kiválóan szerepelt a spanyolországi vitorlásversenyen

Jól kezdtek a vitorlázók

| Munkatársunktól | Sport

Szép eredményeket értek el a Fertő tavi vitorlázók a spanyolországi XXX. Palamos Troophy optimist versenyen.

Az egyszemélyes, legkisebb hajóosztály egyik legrangosabb és legkomolyabb mezőnyt felvonultató megmérettetésén nem kevesebb, mint 529 fiatal vett részt.  

– Nagyon erős volt a mezőny, sok ország fiatal vitorlásai versenyeztek egymással – mondta el Domonkos Szilárd, a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség elnöke. – Nagy örömünkre szolgál, hogy Völler Hanna a legjobb eredményt érte el a magyar lányok közül, összesítésben pedig a 271. helyen zárt. Szintén kiválóan szerepelt Jandl Rómeó, hiszen a 137. helyet szerezte meg a mezőnyben, a magyar fiúk között pedig a 6. helyen végzett. Koch Péter újoncként vett részt a spanyolországi vitorlásversenyen, az ő 333. helyezése is dicséretet érdemel.

A Fertő Tavi Vitorlás Szövetség elnöke hozzátette: a helyezések azt mutatják, hogy kiváló szakmai munka folyik a szövetségnél Szalay Dániel edző vezetésével.

Az optimist hajóosztályban minden évben a válogatóverseny-sorozat eredményei döntenek arról, kik képviselhetik a világversenyeken a nemzeti színeket. A 3 külföldi, valamint 3 hazai megmérettetésből álló sorozat februártól májusig tart. A nemzeti válogatottban 8 fiú, illetve 3 lány szerepel. A fertői versenyzők közül Völler Hanna a közvetlen élvonalba tartozik, Jandl Rómeó pedig stabil top 10-es versenyző, így kettejüknek van komoly esélye arra, hogy kivívják a vb-n, illetve az Eb-n való indulás jogát. A két esélyes fertői versenyző mellett még további 3–4 fiatal vitorlázó indul a válogatóverseny-sorozaton, elsősorban azért, hogy tapasztalatot szerezzen a jövőbeni eredményes kvalifikációhoz.

A világbajnokságot Antiquán, míg az Európa-bajnokságot Franciaországban rendezik.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.