Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ismételne az SKC
Az SKC szeretné megismételni a tavalyi szezonban elért eredményét Fotó: Soproni Téma-archívum

Ismételne az SKC

| Munkatársunktól | Sport

Idén is a tavalyi szezonhoz hasonló eredményt érne el Sopron KC a férfi kosárlabda-bajnokságban. Az együttes idén először szeptember 28-án Jászberényben játszik hivatalos, bajnoki mérkőzést.

A szezont felvezető sajtótájékoztatón Pojbics Szabolcs ügyvezető hangsúlyozta: rendkívül kiegyensúlyozott a hazai bajnokság, ezért nehéz konkrét elvárást megfogalmazni a csapattal szemben. A cél egy olyan együttes kialakítása, amely szerethető, megalkuvás nélkül játszik, így sok nézőt vonz a lelátókra. Az ügyvezető köszönetet mondott a város és a szponzorok támogatásáért – az összehangolt munka eredményeként idén kicsit emelkedett a csapat költségvetése.  

Az önkormányzat nevében Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő kiemelte: nemcsak a játékosok, a klubvezetők és a szakmai stáb is erőn felül dolgoznak azért, hogy a kosárlabda-szerető soproni közönséget minél magasabb színvonalon kiszolgálják.

Sabáli Balázs vezetőedző türelmet kért a közönségtől, mivel különböző okokból későn állt össze a végleges keret, az új játékosokat pedig be kell építeni a csapatba. A szakvezető szerint a céljuk, hogy meg tudják ismételni a tavalyi eredményeket.

A sajtótájékoztatón a szakmai stáb új tagja is bemutatkozott: a soproni közönség korábbi kedvence, Dénes Gábor idén már nem a pályán, hanem a klubvezetés tagjaként segíti a csapatot. Elmondása szerint céljuk az, hogy a mérkőzések végeredményétől függetlenül az emberek érezzék: az SKC nagycsaládjához tartoznak.

Új játékosok: Múlt héten két új játékos is aláírt a Sopron KC együtteséhez: a hátvéd poszton kényszerű csere történt, miután Melvin Johnson magánéleti okokból kérte szerződése felbontását. Posztjára az a Bernard Thompson érkezett, aki már két szezont játszott Magyarországon. A keret egy center érkezésével vált teljessé: Christian Jones tavaly Ukrajnában szerepelt, ahol nemcsak bajnoki címet szerzett, hanem a pontvadászat legjobb centerének is megválasztották.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.