Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Impozáns győzelem
A Sopron Basket nehezen lendült bele a szezonnyitón, végül azonban 43 ponttal múlta felül a Cegléd csapatát Fotó: Németh Péter

Impozáns győzelem

| Munkatársunktól | Sport

Gyakorlatilag edzőmérkőzést játszott a Cegléd ellen a Sopron Basket az idei női bajnokság szezonnyitóján. Roberto Iniguez együttese 43 ponttal múlta felül a Cegléd csapatát.

A Sopron Basket szezonnyitója előtt a Darazsak tartottak látványos bemutatót, majd a klub visszatekintett az elmúlt évre, és felhúzták a tavalyi Euroliga döntőnek és a bajnoki címnek emléket állító zászlókat. Az „Év játékosa” díjat Fegyverneky Zsófiának adták át, a közönséget pedig Abdai Géza köszöntötte.  

A meccs első negyedében jól tartotta magát a Cegléd, egy etap után még vezettek is a vendégek. Hamar rendezte a sorokat Roberto Iniguez, sokáig pontot sem kaptak a hazaiak és a támadójáték is feljavult, a szünetre 11 pontos soproni előnyt mutatott az eredményjelző (44–33).

A szünet után tovább javult a Sopron, mindkét negyedben csupán 8 pontot engedett ellenfelének a hazai csapat, a fiatalok és a meghatározó játékosok is kivették a részüket a pontszerzésből. Amanda Zahui 21 ponttal és 12 lepattanóval zárta első soproni fellépését. A közönség óriási tapssal jutalmazta a látványos hazai játékot. A végeredmény: Sopron Basket – VBW CEKK Cegléd: 96–53.

– A Cegléd jól kezdett, mi a második negyedtől kosárlabdáztunk elfogadhatóan, a végén azonban ismét kieresztettünk. Győztünk ugyan, de nem vagyok elégedett – mondta a találkozó után a hazaiak vezetőedzője, Roberto Iniguez.

A Sopron Basketre szombaton komolyabb feladat vár: hazai környezetben a DVTK lesz a csapat ellenfele, a meccs 18 órakor kezdődik. 

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...