Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Hétvégén Final4!

| Munkatársunktól | Sport

Sporttörténelmi jelentőségű hétvége következik Sopronban: április 20. és 22. között városunk ad otthont a női kosárlabda Euroliga négyesdöntőjének. Három napig Magyarország és Sopron lesz a sportág európai fővárosa.

Aki nem vásárolt jegyet, nem marad le semmiről, hiszen az M4 Sport élőben közvetíti a pénteki és vasárnapi mérkőzéseket. A televíziós csatorna 13 kamerával, helyszíni stúdióból tudósít a tornáról.


Az arénában több átalakítást is elvégeznek a pénteki nyitómérkőzésig. Elbontották az Akadémiai Oktatóközpontot a nagyteremmel elválasztó falat, és egy hatalmas mobil lelátót alakítottak ki. A létesítmény oldalfalára egy 150 négyzetméteres molinót feszítettek ki, így mind kívül, mind pedig belül díszbe borul a csarnok.


A szervezők elmondása szerint a magyarok mellett sok szurkoló érkezik az országhatáron túlról is. Kurszkból és Isztambulból 50–60, míg Je­ka­tyerinburgból 300 fős szurkolótábor kíséri el kedvenceit a négyesdöntőre. A szervezők színvonalas műsorral várják a hazai és külföldi sportbarátokat, orosz és lengyel táncos hölgyek is emelik a rendezvény színvonalát. Emellett vendéglátóegységekkel, játékokkal, arcfestéssel, kialakított szurkolói zónákkal, sok-sok ajándéktárggyal várják a kilátogatókat a szervezők.


A Sopron Basket kibővített stábja rengeteg önkéntes segítségével készül a női Euroliga csúcseseményére.

A négyesdöntő programja:

Április 20., péntek:
17.00: Dinamo Kurszk –   UMMC Jekatyerinburg


20.00: Sopron Basket –  Yakin Dogu Üniversitesi


Április 22., vasárnap:
17.00: Bronzmérkőzés
20.00: Döntő

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.