Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Határ Betti itthon készül
Határ Bernadett itthon készül, és hetente egyeztet amerikai csapatával Fotó: Soproni Téma-archívum

Határ Betti itthon készül

| Munkatársunktól | Sport

A Soproni Témában is beszámoltunk arról, hogy a Sopron Basket 206 centiméter magas centerét, Határ Bernadettet az amerikai WNBA-ben szereplő Indiana Fever együttese szerződtette.

A középjátékos ettől függetlenül a következő szezonban Sopronban szerepel, hiszen a női NBA küzdelmeit nyáron rendezik – azaz rendeznék. A pandémiás helyzet miatt ugyanis ez a bajnokság is bizonytalanná vált. 

– Határozatlan időre elhalasztották a WNBA küzdelmeit, jelenleg nem tudom, mikor kezdődhet a szezon, ettől függetlenül a szerződésem él a csapatommal – mondta a Sopron Basket és a magyar válogatott alapembere. – Heti kapcsolatban vagyunk, minden héten videohívás keretében tudatják a kosárlabdázókkal az ottani, aktuális helyzetet.

A játékos elmondása szerint az amerikai csapat minden játékosának e-mailben írta elő, milyen edzésmunkát kell végeznie. Ez azonban a magyar centerre nem vonatkozik, hiszen jelenleg a Sopron Basket játékosaként végzi a tréningeket.

– Ez a helyzet senkinek sem jó, nagy a bizonytalanság az Egyesült Államokban – tette hozzá Határ Bernadett. – Én mindenesetre keményen dolgozom, végzem a napi munkámat, aztán meglátjuk, hogy alakul a WNBA idei helyzete.

Crvendakic-ot helyettesítheti

Lyonban folytatja pályafutását Aleksandra Crvendakic, a Sopron olimpiai bronzérmes szerb kosárlabdázója. Crvendakic közösségi oldalán búcsúzott a soproniaktól, kiemelte: gyerekként érkezett a csapathoz, amelyben az azóta eltelt hat idényben megtanult „bajnokká válni”.

Török Zoltán ügyvezető jelezte: a távozásnak nincs köze a válsághoz. Hozzátette, a csapat tengelyéből esik ki egy alapember, akinek a pótlása kívülről nem, de belülről megoldható, erre pedig az egyik esélyes játékos Határ Bernadett. 

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.