Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Háromszázan kerékpáron
A Tekerj Sopron! keretében szervezett kerékpáros felvonuláson körülbelül öt kilométert tettek meg a résztvevők Fotó: Németh Péter

Háromszázan kerékpáron

| Munkatársunktól | Sport

Városunk az idei évben is kapcsolódott az európai mobilitási hét, illetve az európai autómentes nap rendezvényeihez: a soproni önkormányzat harmadik alkalommal szervezte meg a Tekerj Sopron! elnevezésű kerékpáros rendezvényt.

A Tekerj Sopron! programjait közösen alakította ki a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség, a Sportfelügyeleti Csoport, a Soproni Rendészeti Sportegyesület, az MTB Sopron SE (Focus Team Hungary) és a Soproni Atlétikai Club.  

A délelőtti futó és kerékpáros programok időpontjait úgy állították össze, hogy a résztvevők is kapcsolódni tudjanak a 14 órakor kezdődő kerékpáros felvonuláshoz. A Lövér Kempingből rendőri felvezetéssel induló bringások a Lövér körúton tekertek végig. A felvonulást Csiszár Ákos önkormányzati képviselő indította el.

A mintegy háromszáz résztvevő a körülbelül öt kilométeres táv megtétele után ajándéksorsoláson vehetett részt, amelyen értékes kerékpárok találtak gazdára.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...