Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Háromból 3 győzelem
A játékosok szerint a csapategység a siker kulcsa

Háromból 3 győzelem

| Munkatársunktól | Sport

A magyar férfi jégkorong-válogatott továbbjutott a nottinghami olimpiai selejtezőtornáról, miután a vasárnapi zárómérkőzésen 4–1-re legyőzte a házigazda brit csapatot.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese korábban már nyert az észtek és a románok ellen, majd a házigazda briteket múlta felül. A finn szakvezető felidézte: legutóbbi találkozásukkor a britek 15,8 másodperccel a végső dudaszó előtt egyenlítettek, ezzel elütve a magyar válogatottat attól, hogy története során harmadszor a legjobbak közé kerüljön. Most a magyar csapat „visszavágott”. A szakember méltatta a kapuban remekül teljesítő, 47 védést bemutató Rajna Miklóst, valamint a csapategységet. 

– Mindent együtt csináltunk, abban volt az erőnk, hogy mindig öt ember mozgott együtt, amikor védekezni kellett, akkor mindenki védekezett, ezért nyertünk – értékelt az első gólt jegyző Stipsicz Bence.

A magyar csapat a pekingi téli ötkarikás játékok utolsó, augusztus végi kvalifikációs körébe került. Ott 12 együttes szerepel három kvartettben, a csoportgyőztesek léphetnek jégre a 2022-es téli olimpián. A férfi jégkorong-válogatott háromszor szerepelt ötkarikás játékokon: 1928-ban, 1936-ban és legutóbb 1964-ben. 

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.