Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Három a Károly
A zord idő ellenére sokan teljesítették a Három a Károly terepfutóverseny különböző távjait (félmaraton, 10 és 2,7 kilométer) Fotó: Németh Péter

Három a Károly

| Munkatársunktól | Sport

Idén 7. alkalommal rendezték meg a Három a Károly terepfutóversenyt. Az idő nem fogadta kegyeibe a sportrendezvényt, de így is sokan tették meg a különböző távokat egyéniben vagy váltóban.

– Egyéniben 10 és 21 kilométeres távokat lehetett megtenni, ez utóbbi esetében majdnem Harkán volt a versenypálya vége – mondta Lederer György, a megmérettetés főszervezője. – A verseny során hagyományosan háromszor kell elérni a Károly-kilátót, ami komoly erőfeszítést kíván a futóktól. Természetesen azokra is gondoltunk, akik csak kisebb távokra vállalkoznak, ezért 10 kilométeren indítottunk váltófutást, a csapatokban akár vegyesen is szerepelhettek felnőttek és gyermekek. Kimondottan a fiatal korosztály részére szólt az idei év újdonsága, a 2,7 kilométeres táv. 

Idén már hetedik alkalommal rendezték meg a viadalt, a tapasztalat azt mutatta, hogy évről évre többen indultak el. Ugyanakkor idén a koronavírus-járványhelyzet és a kedvezőtlen időjárás miatt kicsit visszaesett a résztvevők létszáma.

– Az ÁNTSZ-szel egyeztetve a szükséges biztonsági intézkedések mellett rendeztük meg ezúttal a futóversenyt – tette hozzá Lederer György. – Minden résztvevőnek megmértük a testhőmérsékletét, ügyeltünk a távolságtartásra, a frissítőpontokon maszkban várták a futókat a segítők. Annyit változtattunk, hogy a Lövér Kalandparknál volt a rajt és a cél is, így egyszerűbb volt a verseny lebonyolítása. Összességében elmondhatom, hogy a nehézségek ellenére kiváló hangulatú terepfutó-megmérettetést zártunk idén.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.