Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hajszán színt vitt a játékba
Hajszán Gyula, Kiprich József, Disztl Péter és a többiek a Lövér szállóban tartott sajtótájékoztatón.

„Tartós, jó játékra, nemcsak felvillanásokra van szükség a válogatottban”

Hajszán színt vitt a játékba

| Papp Győző | Sport

A második ciklusára kinevezett ­Mezey György szövetségi kapitány új válogatott kerete első alkalommal találkozott, és Sopronban készült fel az 1988. augusztus 31-én Linzben játszott Ausztria–Magyarország-mérkőzésre.

A legjobbak csütörtöktől keddig tartózkodtak a városban, de ezúttal nem helyi csapattal, hanem a Haladással játszottak edzőmeccset.

A kezdés előtt hömpölygött a tömeg az SSE otthona felé, szép számú közönség gyűlt össze a magyar válogatott vendégjátékára. Meglehetősen szürke, eseménytelen játékot hozott az első játékrész. A második félidőben aztán Hajszán beállításával felgyorsult a játék, s ekkor már gólhelyzeteket alakított ki a válogatott a Haladás kapuja előtt. Ezek egyikéből Jován szemfüles találattal meg is szerezte a vezetést, majd nem sokkal utána csaknem belőtte a másodikat is, de Kutasi akkor nagy bravúrral hárított.

A 129. osztrák–magyar előtt a Lövér szállóban tartottak sajtótájékoztatót a válogatott vezetői és a játékosok. Mezey György a soproni születésű Hajszán Gyuláról azt mondta: hozzá hasonló, tehetséges, ballábas játékost nem lehet látni magyar pályákon. Az adottságait és a teljesítményét azonban nem tudja összeegyeztetni, játékában még megvannak azok a problémák, amelyek négy–öt évvel ezelőtt. Tartós, jó játékra, nemcsak felvillanásokra van szükség a válogatottban. A szintén volt soproni, de akkor már győri színekben játszó Bordás Csabát is különös figyelemmel kísérte, ő akkor azért nem volt a keretben, mert az utánpótlás-válogatottban volt rá nagyobb szükség.

A színházi babona, mely szerint rossz főpróba után jó lesz az előadás, ezúttal csak részben igazolódott, mert Linzben 0–0-ra végződött a mérkőzés, ami a második Mezey korszak első felvonása volt.

Magyar válogatott – Haladás VSE: 1–0 (0–0),
1988. augusztus 27., Sopron, Bécsi út, 3500 néző. V.: Oláh.

Magyar válogatott: Disztl P. (Bp. Honvéd) – Kozma (Ú. Dózsa), Mészöly (Vasas), Szalma (Tatabánya) – Sallai (Bp. Honvéd), Herédi (Ú. Dózsa), Kovács E. (Ú. Dózsa), Sass (Bp. Honvéd) – Kiprich (Tatabánya), Dajka (Las Palmas), Vincze (Tatabánya). Cserék: Szalma h. Keller (Ferencváros), Sass h. Fodor (Bp. Honvéd), Kiprich h. Jován (Videoton), Dajka h. Hajszán (Rába ETO). Szövetségi kapitány: Mezey György.

Haladás: Hegedűs (Kutasi) – Hegyi, Mikos, Iszak. Görög – Nagy, Szalay (Schaffer), Bognár (Tóth), Marton (Deéry) – Simon (Domján), Elekes. Vezetőedző: Novák Dezső. Gólszerző: Jován (84.).

Próbálja ki kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.