Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ha teheti, otthon hagyja az autót?

| Munkatársunktól | Sport

Megkérdeztük olvasóinkat.

Stöckert László: Egyértelmű, hogy leteszem az autót, ha nem feltétlenül szükséges. Amikor csak lehet, gyalog járok, ez egészséges, és a napi mozgásom is megvan. Azt látom, hogy városunkban is egyre több az autó, sok családnál kettő, három jármű is van. Ez pedig esténként a parkolásnál okozhat gondot.


Rózsa Zoltán: Harkáról ingázom Sopronba, a városban dolgozom, és itt tanulnak a gyermekeim is. Őket iskolába vinni és értük menni egyszerűbb autóval, mintha a tömegközlekedést választanánk. Azt is tapasztalom, hogy bizony egyre több a jármű az utakon. Ez például reggelente is meglátszik, amikor sokan igyekeznek odaérni az iskolákhoz.


Molnár Zoltán: Kerékpárral járok a városban, hiszen biciklizni nemcsak olcsó, hanem egészséges is. Ráadásul környezetkímélőbb, mintha autóval a dugókban araszolnék, és sokszor gyorsabb is vagyok náluk. A városban jól kiépített a kerékpárút-hálózat, viszont tapasztalataim szerint a karbantartásra nagyobb figyelmet kellene fordítani. 


Kóbor Imréné: Nincs autónk, korábban sem volt. Ha valahova menni szeretnénk, akkor szólunk a gyermekeinknek, és ők elfuvaroznak bennünket. Más esetben gyalog vagy autóbusszal közlekedünk, korábban kerékpároztunk is. Az csak szervezés kérdése, hogy autó nélkül is elintézzük a dolgainkat.


Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.