Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Győztes fiatal BMX-es
A tavalyi évet veretlenül zárta a BMX Sopron SE versenyzője, Farkas Bendegúz – felvételünkön elöl. A fiatal fiú heti öt napon edz, emellett kitűnő tanuló.

Győztes fiatal BMX-es

Győztes fiatal BMX-es

| Munkatársunktól | Sport

A tavalyi évet veretlenül zárta a BMX Sopron SE versenyzője, ­Farkas Bendegúz. A fiatal fiú heti öt napon edz, emellett kitűnő tanuló.

A 13 éves Farkas Bendegúz az összes nemzetközi és hazai rendezésű futamot megnyerte tavaly, amelyen elindult – ez összesen tizenhárom győzelmet jelent. Kiemelkedő eredmény volt, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség által is jegyzett, úgynevezett C1-es kategóriájú prágai megmérettetés, a King Of Praha versenyen is első helyen tudott végezni. Az pedig csak emeli a siker értékét, hogy a csehországi viadalon eddig magyar utánpótláskorú versenyző soha nem nyert.

– Rengeteget edzettem, úgy érzem, ennek tavaly lett meg az eredménye – mondta Bendegúz. – Az erőnléti mellett lelki felkészülésre is szükségem volt ahhoz, hogy ezeket az eredményeket el tudjam érni. Hetente általában 5 napot edzek, a fizikai tréningek mellett sokat gyakorlom a technikai elemeket is. Csak akkor hagyok ki edzést, ha nagyon sok a tanulnivaló.

Bendegúz valóban nem hanyagolja el a tanulást a sport kedvéért, hiszen tavaly kitűnő lett a bizonyítványa. Szeretne idén is dobogós helyezéseket szerezni, később pedig világversenyekre is eljutni a BMX-sportban.

– Bendegúz 7 éves kora óta versenyez, rengeteg időt és energiát fordítottam arra, hogy a technikai feltételeket megteremtsük, gyakorolhasson, vagy például eljusson a versenyek helyszínére – mondta Bendegúz édesapja, Farkas Kálmán, a BMX Sopron SE elnöke. – Örülök a sikereinek, a tavalyi év kiemelkedő volt számára, ezzel együtt ennyi idősen még nehéz megjósolni, milyen eredményeket érhet el később. Jómagam a motorsport szerelmese vagyok, de egyesületi elnökként komoly rálátásom van a hazai és nemzetközi BMX-sportra, ezt a tudást és tapasztalatot pedig nemcsak Bendegúz, hanem az összes soproni versenyző érdekében próbálom kihasználni.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.