Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gyorspontlövészet
Fotó: Németh Péter

Gyorspontlövészet

| Munkatársunktól | Sport

Megtartotta idei utolsó versenyét a Soproni Polgári Lövész Egyesület.

Kovács Balázs szakosztályvezető, lövészoktató elmondta: a versenyt vasárnap az Anger réti lőtéren a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség (MDLSZ) égisze alatt rendezték. A soproniak mellett 8 egyesület képviselői vonultak lőállásba Budapestről, illetve a Nyugat-Dunántúlról.

– A gyorspontlövészet azt jelenti, hogy időkorláttal kell teljesíteniük a sportlövőknek a versenyszámokat – fogalmazott Kovács Balázs. – 25 másodperc alatt 5 lövést kell leadniuk, 3 ilyen kör van, tehát 15 lövése van mindenkinek, ez alapján értékeljük a lőlapokat. A pisztolyos versenyszámok esetében 15 méterről, hosszú fegyvereknél pedig 25 méterről kell célozni. Minősítő lőverseny volt, amelyben tíz különböző kategóriában lehetett nevezni. Minden résztvevő megszerezte a minősítést – ez feltétele a sportlövők otthoni fegyverviselési engedélyének.

A szakosztályvezető hozzátette: az év utolsó soproni lőversenye jótékonysági célokat is szolgált: gyűjtést szerveztek, tartós élelmiszer-adományokat vártak. Az egyesület karitatív szervezetek által juttatja el az adományokat a soproni rászorulóknak, emellett a karácsonyi ételosztás elnevezésű jótékonysági akcióban is részt vesz.

Tekintse meg kvízünket!

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.