Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Görkorisok egyesületben

Görkorisok egyesületben

| Bertha Ágnes | Sport

Újabb sportág követői kezdték meg működésüket Sopronban: a Figure Skating Sportegyesület fiataljai a gör- és műkorcsolyázásnak hódolnak. Az egyesület sikeres napközis táborokat szervezett a nyáron, továbbra is várja soraiba a görkorcsolya iránt érdeklődőket.

2015-től már működött műkorcsolya szakosztály a városban a Soproni Jégkorong Sportegyesület égiszén belül. A csoport idővel „kinőtte” magát, az idei jeges szezon lezárultával pedig kölcsönös megállapodással új utakon indultak el a műkorcsolyások. – 2018 márciusától dolgozunk önálló egyesületként, és ez a pár hónap is megmutatta, hogy egy maroknyi lelkes ember csodákra képes – mondta el Kovács István, a Figure Skating Sportegyesület elnöke. – Az egyesület megszervezése után különböző közösségi programokkal erősítjük az összetartozást: kirándulásokat, közös születésnapozást szervezünk, a gyerekek továbbra is bemutatják tudásukat, fejlődésüket a szüleik és hozzátartozóik előtt, emellett felléptek a Tündérfesztiválon is. A résztvevők és szüleik visszajelzései alapján nagyon sikeresen zajlott le a kéthetes napközis táborozásunk.

Az egyesületnek jelenleg több mint harminc tagja van, a táborok résztvevői közül is többen jelezték csatlakozási szándékukat az augusztus közepén indult új szezonra. – A gyerekek az elmúlt évben a Szent Orsolya Gimnáziumban edzettek, az iskola felújítási munkálatai miatt az egyesület legfontosabb feladata az új edzéshelyszín kiválasztása – tette hozzá Kovács István. – Jelenleg is folynak a tárgyalások, úgy tűnik, kisebb átalakítások után ősszel saját otthonra találunk. Több soproni és környéki nagy céggel alakítunk ki együttműködést.

– A most induló 2018/ 2019-es szezonban terveink között szerepel a görhoki, görkoris ringette és a gyorsasági és street görkori sportágak meghonosítása is, így bízunk benne, hogy mindenki megtalálja sorainkban a számára szimpatikusat és testhez állót – hangsúlyozta Nagy Georgina Noémi edző. – A heti 2–3 edzéssel, görkoris foglalkozással a plusz két kötelező testnevelés óra kiváltható, hiszen egyesületünk jogosult a törvényileg előírt igazolás kiadására. Saját, görkorit népszerűsítő programokat tervezünk, és szeretnénk komolyan részt vállalni a város sportéletében, szeptember elején részt veszünk a sportágválasztó családi sportnapon is.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.