Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gáspár Dávid: Kihoztuk  a csapatból a legtöbbet
– Elégedett vagyok a szereplésünkkel, feszegettük a határainkat – mondta Gáspár Dávid Fotó: fiba.com

Gáspár Dávid: Kihoztuk a csapatból a legtöbbet

| Munkatársunktól | Sport

A női kosárlabda-bajnokság a Sopron Basket számára is hirtelen véget ért. Gáspár Dávid vezetőedzővel értékeltük a csonka szezont.

– Mennyire sikerült megvalósítani az elképzeléseket a nemzetközi porondon?  

– Az Euroligában az idei szezonban hat győzelmünk volt egy olyan csoportban, amely rendkívül kiegyensúlyozott és erős volt. Az utolsó két forduló előtt még azt számolgattuk, hogy két győzelem esetén akár másodikak is lehetünk, ugyanakkor vereségekkel hatodik helyen is végezhetünk. Ősz végén és a téli időszak elején komoly sérüléshullám is sújtotta a csapatot. Ezzel együtt elégedett vagyok a szereplésünkkel, úgy érzem, kihoztuk a maximumot a csapatból, elértük a célunkat, hiszen minden mérkőzésen feszegettük a határainkat. Sajnálom, hogy végül nem folytathattuk a megkezdett munkát.

– A magyar bajnokság alapszakaszát megnyerte a csapat, mennyire volt elégedett a látottakkal?

– Az eredmények önmagukért beszélnek, ezzel együtt volt egy hullámvölgy a bajnoki szereplésünkben. A PEAC elleni vereség megmutatta, hogy milyen értékek mentén kell kosárlabdáznunk, milyen szabályokat muszáj betartani. A célunk a honi bajnokságban is az volt, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk mérkőzésről mérkőzésre, mindegy, milyen játékerőt képvisel az ellenfél. Sokkal mélyebb rotációval dolgoztunk, több magyar fiatal kapott lehetőséget, örülök annak, hogy éltek ezzel, jó teljesítményt nyújtottak. Nehéz csarnokokban tudtunk győzni, említhetném a Diósgyőr, a Szekszárd vagy a Győr elleni idegenbeli meccseinket, kemény csatákat vívtunk, megharcoltunk az alapszakasz-győzelemért.

– A csapat kupagyőztes lett, de a bajnokságot nem tudta befejezni, van Önben hiányérzet?

– Természetesen van, de ez nem hatalmasodhat el rajtam, hiszen tudom a döntés hátterét, indokait. A Magyar Kupa-győzelem és a lejátszott bajnoki meccsek alapján azt gondolom, nem kérdés, melyik az első számú csapat ma Magyarországon.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.