Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gáspár Dávid: Keményen megdolgoztunk a sikerekért
Gáspár Dávid vezetőedző a Magyar Kupa-elsőség és a bajnoki cím mellett az Euroliga Final Fourba vezette csapatát.

Gáspár Dávid: Keményen megdolgoztunk a sikerekért

| Munkatársunktól | Sport

Mintaszerű volt a játékosok hozzáállása az egész szezonban, nagyon keményen dolgozott a teljes csapat, a szakmai stáb pedig az együttes karakteréhez igazította a taktikát és a játékstílust – a Sopron Basket vezetőedzője szerint emiatt tudtak ilyen komoly sikereket elérni az idei szezonban.

Gáspár Dávid első bajnoki elsőségét ünnepelhette a Sopron Basket élén, és először játszott csapatával az Euroliga négyesdöntőjében is.

– Teljesen elégedett a szezon eredményeivel?

– Egy edző sosem mondhatja, hogy minden tökéletes volt, de azt nyugodtan mondhatom, hogy abszolút elégedett vagyok. Minden edzésen és meccsen nagyon keményen dolgoztunk, a határainkat feszegettük. Voltak nehezebb periódusaink, de a munka végül meghozta gyümölcsét. Nagyon nagy sikereket értünk el, egyetlen meccs kapcsán maradt bennem kis hiányérzet: az Euroliga elődöntőjében játszhattunk volna kicsit jobban is.

– Melyik értékesebb: a magyar bajnoki cím vagy az Euroliga négybe kerülés?

– Nem tudok és nem is szeretnék különbséget tenni, mindkettőt óriási dolognak tartom. Ez volt az első bajnoki cím, amit megszereztem a csapatommal, és először irányíthattam az együttesemet az Euroliga négyesdöntőjében is. Egy biztos: a sikereket a csapatmunka hozta. Nagy potenciál volt a játékosokban, mi, az edzői stáb pedig igyekeztünk azt a taktikát, játékstílust átadni, amely leginkább passzolt a keret tagjaihoz. Azon dolgoztunk a szezon kezdete óta, hogy az a tudás, ami a csapatban benne volt, valóban kijöjjön a legfontosabb tétmeccseken is.

– Egy ilyen hosszú és fárasztó szezon után jön a megérdemelt pihenés?

– Valóban: nagyon kemény időszakon vagyunk túl, most egy-két hétig muszáj kicsit kiengedni a gőzt, pihenni, feltöltődni. Nemcsak fárasztó volt a szezon, hanem rendkívül időigényes is: keveset lehettem a családommal, barátaimmal, ráadásul az elmúlt időszakban a vírushelyzet sem segítette a kapcsolatápolást… Most igyekszem mindezt kicsit bepótolni, szeretnék több időt tölteni a családommal, kislányommal elmegyünk rollerezni vagy játszótérre, lényeg, hogy együtt legyünk.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.