Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Futóverseny az erdőben

| Czetin Zoltán | Sport

A Sopron Pajzs akadályfutó versenyt október 12-én rendezik meg a soproni erdőben, itt különböző feladatokat kell teljesíteni futás közben.

Új terepfutó-akadályverseny várja a sportolókat. A Sopron Pajzs elnevezésű megmérettetésen 12 kilométeren 21 akadályt kell leküzdenie annak, aki szeretne végig érni a pályán. A versenyközpont a Lövér Kempingben lesz, ahol nevezni is lehet.  

– Nem kell megijedni az akadályoktól – mondta Elmas Hasan főszervező. – Két feladat kivételével ki lehet váltani azokat. Csupán tizenöt fekvőtámaszt és felülést kell csinálni helyettük.

A Sopron Pajzs versenyen nem adtak meg szintidőt, vagyis nincs meghatározva, mennyi idő alatt kell teljesíteni a távot. A szervezők kiemelt célja, hogy összehozza a sportolókat a természettel, ezért a versenyen résztvevők nevével egy emléktáblát készítenek és helyeznek el a soproni erdőben. A terek szerint ötven–hatvan fát is elültetnek majd az erdőgazdaság szakembereinek segítségével.

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.