Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Fontos győzelmek

| Munkatársunktól | Sport

Az Euroligában győzelemmel kezdte, majd a bajnokságban is sikerrel folytatta szereplését a Sopron Basket. Gáspár Dávid tanítványai őrzik szezonbeli veretlenségüket.

A francia bajnok Montpellier otthonában kezdték meg szereplésüket az idei Euroliga kiírásban a Sopron Basket kosaras hölgyei. A két fiatal átlagéletkorú csapat mérkőzésén a soproniak szempontjából alakult jobban a forgatókönyv: Jelena Brooks kiváló játékával az elejétől kezdve a vendégek diktálták a tempót, és szünetre 14 pontos előnyt szereztek. A játék képe a folytatásban sem változott, „Jeca” és Crvendakic 16–16, Határ Bernadett pedig 14 pontot szerzett. A végeredmény: BLMA Montpellier – Sopron Basket: 53–66. 

A bajnokságban a megyei rangadó keretében Győrbe utazott vasárnap a Sopron Basket. Az első félidőben úgy tűnt, megszakad a csapat idei veretlensége, kihagyott a soproni védelem, a győriek pedig sok pontot értek el az első két negyedben, a szünetben 9 egységgel vezettek. A nagyszünet után aztán más sebességi fokozatba kapcsolt a Sopron Basket: címvédőhöz méltóan szinte alig engedte kosarat szerezni a hazaiakat, akik a harmadik negyedben mindössze 5 (!) pontra voltak képesek. January eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta soproni mezben, mellette Határ Bernadett ismét kiválóan játszott, a két jó formában lévő csapat csatáját pedig végül a soproni hölgyek nyerték. A végeredmény: UNI Győr MÉLY-ÚT – Sopron Basket: 53–59.

– Az Euroliga-meccsen aratott győzelemnek nagyon örülök. A kezdeti izgalmak után megnyugodtunk, fontos volt a jó kezdés, igaz, sok időnk nem volt ünnepelni – mondta Gáspár Dávid vezetőedző. – A Győr ellen nagy csatát vívtunk, óriási energiákat kívánt a kulcsjátékosaik kikapcsolása. A hazaiak jó ritmusban játszottak, főleg a meccs első felében, szünet után azonban agresszív csapatvédekezéssel sikerült megfordítani a meccset.

A Sopron Basket csütörtökön 18 órától a török Fener­bahce csapatát fogadja, vasárnap este 6-tól pedig szintén hazai pályán következik a Szekszárd elleni rangadó.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.