Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fontos győzelem volt
Az SKC hazai pályán győzte le a DEAC-ot, szombaton a MAFC ellen küzd Fotó: Németh Péter

SKC: még nehéz mérkőzések várnak a csapatra

Fontos győzelem volt

| Munkatársunktól | Sport

A kisebb sérüléssel bajlódó Watkins vállalta a játékot, és gyűjtögette is a pontokat.

Tóth Gergely is jó formát mutatott, El-Amin és Henderson pedig hozták azt a ponterős játékot, amit meccsről meccsre várnának tőlük a szurkolók. Inkább az SKC vezetett az első félidőben, de tapadt a DEAC is, szünetben három pont volt a soproni előny (46–43).


A harmadik negyedben jött a „szokásos” rövidzárlat, Jones-t nem tudta tartani az SKC, a DEAC pedig átvette a vezetést. A zárónegyed komoly izgalmakat hozott: Mészáros ellen ítéltek szándékos faultot, majd a reklamáló Sabáli Balázs kapott technikait. Ez azonban inkább a hazai csapatot rázta fel, Parker pedig büntetőből és hármasból is eredményes volt. Végül nagy csatában a Sopron tudott győzni és a csapat megszerezte a fontos bajnoki pontokat. A végeredmény: Sopron KC – DEAC, 91–84.


– Hol nekünk, hol a Debrecennek voltak jobb periódusaink, döntő volt, hogy ellenfelünk büntetőket rontott a végjátékban, Parker pedig épp akkor lendült formába. Tóth Gergely és Watkins sérülten is tudott hozzátenni a játékunkhoz, dolgozunk tovább – mondta Sabáli Balázs vezetőedző.
Az SKC jászberényi mérkőzését lapzártánk után játszották, a csapat hazai pályán legközelebb május 5-én, szombaton 18 órakor lép parkettre a MAFC elleni mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...