Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Folyamatos fejlődés
Múlt hétvégén Sopronban rendezték meg a harmadosztályú bajnoki fordulót a nyugati csoport tollaslabdázóinak. Fotó: Németh Péter

Tollaslabda: Egy osztállyal feljebb szerepelnek a soproniak

Folyamatos fejlődés

| Munkatársunktól | Sport

A tavalyi feljutás után idén már a III. osztályban szerepelnek a soproni tollaslabdázók. Az a céljuk, hogy biztosítsák a bennmaradásukat.

A harmadosztály nyugati csoportjában három együttes szerepel, a Sopron mellett a Szombathely és a Veszprém. A bajnokság alapszakasza két játéknapból áll, egy bajnoki fordulóban mindenki játszik mindkét ellenfelével. Ez alapján alakul ki az alapszakasz végeredménye.

– Az látszik, hogy minőségi ugrást jelent a harmadosztály, a feljutást követően a célunk az, hogy bent is maradjunk – kezdte Kocsis Attila, a Soproni Tollaslabda Egyesület elnöke, aki játékosként is szerepel a mérkőzéseken. – Az erőviszonyok alapján úgy gondolom, hogy a Veszprém magasabb játékerőt képvisel, a Szombathely együttese viszont verhető. A második hely megszerzése azt jelentené, hogy jövőre is a III. osztályban szerepelhetünk.

A Soproni Tollaslabda Egyesület kilenc versenyzőt nevezett az idei bajnokságra, négy hölgy- és öt férfijátékost. Egy mérkőzésen női és férfi egyes, női és férfi páros, valamint vegyespáros lép pályára, az így lejátszott öt meccsen dől el a bajnoki pontok sorsa. Egy meccsen két szettet kell nyerni, a szettek 21 pontig tartanak. Egy játékos egy mérkőzésen maximum két alkalommal léphet pályára.

– Négy darab harmadosztályú csoport van, az alapszakasz végeztével a négy csoportgyőztes egy különtorna keretében mérkőzik meg a rájátszásban – tette hozzá a Soproni Tollaslabda Egyesület elnöke. – A tét itt már a II. osztályba kerülés. Viszont a csoportunk harmadik helyezettje ki is eshet a negyedosztályba, ezt természetesen szeretnénk elkerülni, ha már tavaly sikerült feljebb lépnünk.

Egy győzelem és egy vereség: A Soproni Tollaslabda Egyesület csapata a múlt hétvégi soproni játéknapon két mérkőzést játszott. A Szombathely ellen 5–0 arányban győzött, a Veszprémtől pedig 4–1-re kapott ki a soproni együttes.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Visszavonul a kapitány

Visszavonul a kapitány

2024. 05. 08. | Rázó László

Felhagy a profi kosárlabdázással Fegyverneky Zsófia. A hír még akkor is szíven ütötte a soproni kosárlabda-rajongókat, ha tudták: a közönségkedvenc já...