Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fiatal center
Alaina Coates

Fiatal center

| Munkatársunktól | Sport

A 2018–19-es szezon végéig szerződést kötött Alaina Coates centerrel a Sopron Basket. Az amerikai center a héten már be is kapcsolódott a csapat edzésmunkájába.

Fiatal, amerikai centerrel pótolja a Sopron Basket Crystal Langhorne-t, akinek szerződése csupán az Euroliga alapszakaszának végéig szólt. A klub költségvetése nem tette lehetővé, hogy a csapat egyik legponterősebb játékosának kontraktusát meghosszabbítsa, így került Sopronba a 22 éves középjátékos, Alaina Coates.

A 193 centiméter magas kosaras a Dél-Karolina Egyetem csapatában szerepelt, innen szerződtette a Chicago Sky együttese, azonban az Észak-amerikai Női Kosárlabda Ligában (WNBA) nem mutatkozhatott be, mert bokatörést szenvedett. A játékos az elmúlt időszakban elvégezte a szükséges rehabilitációját, emellett befejezte szociológiai tanulmányait.


A Sopron Basket tervei között szerepelt, hogy a következő szezonra leigazolja a kosárlabdázót. Most ezeket a tárgyalásokat gyorsították fel, mivel nem volt arra lehetőség, hogy a szezon hátralévő részére egy tapasztalt centert igazoljon a klub. Alaina Coates, akivel a 2018–19-es szezon végéig szóló szerződést kötött a Sopron Basket, hétfőn érkezett városunkba, és a héten kapcsolódott be a közös edzésmunkába.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.