Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Férfi kosár: alakul a keret

| Munkatársunktól | Sport

Idén is komoly változások után kezdte meg a szezont a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata. Sabáli Balázs együttesében jelentősen átalakult a játékoskeret.

Az állandóságot Dénes Gábor, Takács Norbert, Élő Bálint, Werner Viktor és Buzsáki Bence jelenti az SKC férfi kosárlabdacsapatában, ugyanakkor Farkas Attila, Supola Zoltán és Molnár Marcell személyében három újonnan igazolt magyar játékos is edzésre jelentkezett. A külföldi kontingens teljesen kicserélődik: három játékost már igazolt a klub, de további légiósok szerződtetése is várható.

Irányító posztra igazolt legkorábban játékost a csapat: a 26 éves, 188 centi magas amerikai állampolgárságú Angelo Warner tavaly kiváló teljesítmény nyújtott a bosnyák bajnokságban. Több mint 20 pontot és nyolc lepattanót átlagolt, nem csoda, hogy az év védőjének választották. A center poszton csak kényszerűségből változtatott a klubvezetés: szerették volna megtartani Ryan Watkinst, hiszen a középjátékos kiemelkedő szezont produkált az előző évadban.

A center azonban nem fogadta el a klub ajánlatát, így a klub a szintén amerikai Wesley Gordont igazolta le. A játékos tavaly az ausztriai Fürstenfeld Panthers csapatánál szerepelt, nem is akárhogyan: 15,7 pont és 12,3 lepattanó szerepelt átlagban a neve mellett. A harmadik légiós egy rutinos játékos: a 33 éves, 206 centi magas, 115 kilós Alan Wiggins lesz az erőcsatár az újjáformálódó SKC-ban.

A Sopron KC szeptember 8–22. között a tervek szerint hat edzőmérkőzéssel hangol a 2018/19-es szezonra.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.