Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Feljebb lépnének a vízilabdázók
Öt felnőttkorú játékos és 12–13 ifi–serdülő szerepel a SMAFC 1860 Soproni Egyetem ob II-es vízilabdacsapatában.

Krasznai Rudolf vezetőedző: Nekünk minden mérkőzés élet-halál harc

Feljebb lépnének a vízilabdázók

| Munkatársunktól | Sport

Jól kezdte a bajnokságot az ob II-ben szereplő soproni vízilabdacsapat, amely az idei évtől már SMAFC 1860 Soproni Egyetem néven szerepel a másodosztályban. A célja a felsőházba kerülés.

Krasznai Rudolf vezetőedző elmondta: a vízilabda-bajnokságot területi alapon szervezik, négy csoport van, a soproni együttes a Győr, a Pécs, a Balatonfűzfő és a Nagykanizsa csapatával küzd a jobb helyezésekért. Az alapszakaszban mindenki rendez egy-egy fordulót, ezeken a játéknapokon két mérkőzést játszanak a csapatok. A Sopron jól kezdte a bajnokságot, hiszen 4 meccs után a listavezető Győr mögött 2. helyen szerepel a 9 megszerzett pontjával.

– Konkrét elvárásokat nem fogalmaztunk meg a csapattal szemben. Egy biztos, szeretnénk mindenképp elérni vagy meghaladni a tavalyi eredményünket – tudatta a SMAFC 1860 Soproni Egyetem ob II-es vízilabdacsapatának edzője. – Tavaly az alapszakasz során egyetlen ponttal maradtunk le a középházi rájátszásról. Ehhez képest a jelenlegi 2. helyezésünk azt jelentené, hogy a felsőházban szerepelhetnénk, a legjobb 8 együttes között. Azonban semmit sem szeretnék elkiabálni, hiszen nagyon messze van még az alapszakasz vége, a következő fordulóban rendkívül nehéz mérkőzések várnak ránk Pécsett.

A soproni együttesből nyáron két meghatározó fiatal játékos, Hruby Márton és ­Szili Ákos is Szombathelyre igazolt, egy felnőtt vízilabdázó pedig visszatért Kaposvárra. Ennek ellenére hatékonynak bizonyult a tavaly elkezdett fiatalítás. Rutint szereztek a játékosok, akik most már nagyobb önbizalommal szállnak medencébe a felnőttmérkőzéseken is.

– Öt felnőttkorú vízilabdázónk van mindössze, a többi 12–13 játékosunk az ifi–serdülő korosztályt képviseli – tette hozzá Krasznai Rudolf. – Azt szoktam mondani, hogy nekünk minden mérkőzés élet-halál harc, tavaly sok rutint szereztek a srácok, aminek köszönhetően idén már megnyerjük azokat a szoros meccseket, amiken tavaly még kikaptunk. Jobb a csapat körüli légkör is, idén nagyobb az összetartás, jó hangulat van az edzéseken. Ezeknek köszönhetően jönnek jobban az eredmények, bízunk abban, hogy ez így is marad, és kitart a lendület az alapszakasz hátralévő fordulóiban.

A soproni ob II-es vízilabdacsapat tagjai folyamatosan keményen edzenek: hetente öt tréninget tartanak, este 6-tól 7-ig szárazföldi mozgás, majd 7-től fél 9-ig vízi edzés. Ötből három edzésen kötelező részt venni, de a csapattagok többsége minden foglalkozáson jelen van.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik a küzdelem

Folytatódik a küzdelem

2024. 05. 01. | Munkatársunktól

Papp Klaudia, a Sopron Basket irányítója szerint komoly esélye van a csapatnak arra, hogy bronz­érmesként fejezze be az idei bajnokságot. Ehhez azonba...