Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Felemás hetet zárt a Sopron Basket

| Munkatársunktól | Sport

Az Euroligában győzelemmel, a bajnokságban viszont vereséggel folytatta szereplését a Sopron Basket.

 Roberto Iniguez együttese a belga Castors Braine ellen magabiztosan győzött Sopronban, Szekszárdon viszont a hazai csapat örülhetett.


Az Euroliga csoportban sereghajtó belga együttes ellen esélyesként lépett pályára a Sopron Basket, és a lányok meg is mutatták, hogy melyik a jobb csapat. Szünetben már 18 ponttal vezettek, a vége pedig 24 pontos hazai siker lett. A végeredmény: Sopron Basket – Castors Braine, 83–59.


Sajnos a csapat meghatározó játékosai a szekszárdi bajnokira nem tudták átmenteni kiváló dobóformájukat. Az elejétől kezdve kevés pontot szerzett a soproni együttes, a szekszárdiak keményen és hatékonyan védekeztek. Szünetben még csak három egységgel vezetett a Szekszárd, a harmadik negyedtől azonban folyamatosan növelte előnyét. Senkinek sem ment igazán a játék, a meccs végére egyedül Yvonne Turner jutott tíz pont fölé. A végeredmény: Atomerőmű KSC Szekszárd – Sopron Basket, 66–53.


– Az Euroliga meccsen az első félidőben kiválóan játszottunk, ezután azonban visszaesett a teljesítményünk – összegzett Roberto Iniguez vezetőedző. – A szekszárdi mérkőzésen a hazaiak támadásban és védekezésben is felülmúltak bennünket, jobban megérdemelték a sikert.


A Sopron Basket szerdán 18 órától hazai pályán fogadja a cseh Prága együttesét az Euroligában, majd szombaton szintén itthon játszanak a lányok a PINKK–Pécsi 424 együttesével.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.