Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fantasztikus kézilabda-eredmények
Fotó: AFP/Jonathan Nackstrand

Fantasztikus kézilabda-eredmények

| Munkatársunktól | Sport

Nagy formában játszik a svédországi Európa-bajnokságon Magyarország férfi kézilabda-válogatottja. Hazánk csapata 29–28-ra legyőzte Szlovéniát vasárnap Malmőben az olimpiai kvalifikációs Eb középdöntőjének 2. fordulójában.

A magyarok az Oroszország és az Izland elleni győzelem, illetve a Dánia elleni döntetlen után a maximális két ponttal jutottak a csoportkörből a középdöntőbe, ahol az elmúlt pénteken kikaptak Norvégiától. Két nappal később a válogatott a szlovénokat 29–28-ra legyőzte. 

– A második félidők specialistája lett a csapat, ahogy látom. Nem tudom, mi történik velünk a szünet után, csak azt érzem, hogy nem tudunk elfáradni, felszántjuk a pályát, és úgy megyünk ki az öltözőből, hogy nem tudnak miket megállítani – nyilatkozta a malmői meccs után a mezőny legjobbjának választott beállós, Bánhidi Bence.

A szlovénok a szünetben 16–13-ra vezettek, ám a folytatásban a magyarok egy 8–2-es sorozattal fordítottak, a hajrában pedig egy gólt megőriztek az előnyükből, így életben tartották esélyüket az elődöntőbe jutásra, ami már minden bizonnyal olimpiai selejtezős részvételt érne.

Gulyás István szövetségi kapitány leszögezte, Bánhidi Bence ismét megmutatta, hogy komoly világsztár, ez a siker egyik fontos faktora volt. A szegedi játékos tíz lövésből kilenc gólt dobott.

A magyar csapat kedden – lapzártánk után – 20.30-tól az előző kontinenstornán ezüstérmes Svédországgal, lapunk megjelenésének napján, szerdán 16 órától pedig Portugáliával találkozik a középdöntőben. Az első két helyezett az elődöntőbe jut, a harmadik az ötödik helyért játszhat.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...