Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fantasztikus hangulatot várnak
Fegyverneky Zsófia szerint már az óriási siker, hogy idén is bejutottak az Euroliga négyesdöntőjébe Fotó: Soproni Téma-archívum

Fantasztikus hangulatot várnak

| Munkatársunktól | Sport

Egy éven belül másodszor jutott be a legrangosabb európai kupasorozat, az Euroliga négyesdöntőjébe a Sopron Basket.

 Ráadásul mindkét alkalommal hazai pályán játszhatnak a soproni hölgyek, hiszen a helyszín idén is a Novomatic-aréna lesz. A Sopron Basket csapatkapitánya, Fegyverneky Zsófia a négyesdöntő előtt azt hangsúlyozta, milyen hatalmas siker, hogy idáig eljutott a fiatal soproni csapat.

– Azt hiszem, minden várakozást felülmúltunk idén az eddigi szereplésünkkel: elhódítottuk a Magyar Kupát, veretlenül nyertük meg a bajnoki alapszakaszt, és ami a valóban nem várt eredmény: idén is a négy közé jutottunk az Euroligában – mondta Fegyverneky Zsófia. – Ha belegondolunk, milyen kvalitású csapatok nem jutottak el idáig, sőt, még a nyolc közé sem, akkor érzékelhető igazán ennek a sikernek az értéke. Az elődöntőben a világ legjobb csapata ellen mérkőzünk. Azt várom, hogy megvalósítsuk azt, amit hetek óta gyakorlunk. Bombaerős csapat a Jekatyerinburg, de nekik is vannak gyenge pontjaik, ezt igyekszünk kihasználni.

A Sopron Basket csapatkapitánya hozzátette: idén is fantasztikus hangulatra számít hazai pályán.

– Egy magyar kosárlabdázónak telt ház előtt játszani ilyen magas szintű meccset – ez a megvalósult álom kategória. Azt mondom, minden percét élvezni kell a négyesdöntőnek, sokan éveket várnak arra, hogy eljussanak idáig, nem tudni, egy kosárlabdázó életében hányszor jön el ez a lehetőség. Természetesen igyekszünk legjobb tudásunk szerint játszani, meglátjuk, ez mennyire lesz elég.

Az UMMC Jekatyerinburg – Sopron Basket elődöntő pénteken 20 órakor kezdődik a Novomatic-arénában.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.