Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Évnyitó a Darazsaknál

| Munkatársunktól | Sport

Évnyitót tartottak a Soproni Darazsak Sportakadémián. A rendezvény egyben a múlt idényt lezáró esemény is volt, amelyen átadták a tavalyi szezon díjait.

A családias hangulatú évadnyitón dr. Farkas Ciprián polgármester hangsúlyozta: a női kosárlabda fénykorát éli városunkban, a magyar kormány pedig jelentős forrásokat biztosított arra, hogy állami sportakadémia jöhessen létre. A fejlesztés az itteni szakemberek és sportolók színvonalas munkája nélkül nem valósulhatna meg.  

Az MKOSZ elnöke, Szalay Ferenc kiemelte: régiós szinten is kiemelkedő szakmai munka folyik Sopronban. Czukorné Hollós Anna szakmai igazgató hozzátette: minden feltételt megadnak ahhoz, hogy a fiatalokból profi sportolók váljanak. Török Zoltán sportigazgató a hagyományőrzést hangsúlyozta, elmondása szerint, ha nem tudjuk, honnan jöttünk, nehéz a következő generációt eljuttatni oda, ahová szeretnénk.

A tavalyi szezon értékelése alapján a „Legszorgalmasabb Kisdarázs” elismerést Csaplár-Nagy Lara, a „Legjobb Darázs” serleget pedig Úr Boglárka kapta meg. A „Legjobb Kisdarazsak Edző” címet Pados Noel érdemelte ki.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.