Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Euroliga-győzelmek

| Munkatársunktól | Sport

Remekül szerepel a Sopron Basket az idei Euroliga-sorozatban. A mérkőzéseket nem mindennapi körülmények között rendezik: a résztvevő csapatok „buborékban” vannak, senki sem érintkezhet a külvilággal.

Az első soproni csoportmeccseket december elején rendezték. Mint arról beszámoltunk (Újra Euroliga Sopronban, Soproni Téma, 2020. december 16.), a soproni együttes három helyett végül csak két találkozót játszott le. Ennek oka az volt, hogy a török Galatasaray több játékosánál épp a csoportmeccsek előtti napokban derült ki, hogy koronavírussal küzdenek. Az első körből ezért kimaradtak, de a FIBA döntése alapján múlt héten újabb „buborékot” rendeztek városunkban – ezúttal csak két csapat, a Galatasaray és a Sopron Basket részvételével. 

A felek kedden és csütörtökön is megmérkőztek egymással. Az első összecsapáson folytatta remeklését a soproni gárda: kiválóan kezdtek Fegyvernekyék, a csapat az első perctől nagyon keményen védekezett, melynek köszönhetően hetven pont alatt tudta tartani a sztárokkal érkező törököket. A második negyed viszont az ellenfélé volt, nagyon kellett a soproni csapatkapitány, Fegyverneky Zsófi hármasa a harmadik negyedben. Tina Krajisnik az egész meccsen szépen gyűjtögette a pontokat a palánk alatt, a center végül 18 egységig jutott, Gaby Williams pedig 13 pontot szerzett. Kiélezett, kemény játék folyt a pályán, azonban a meccs végén a soproniak örülhettek. A végeredmény: Sopron Basket – Galatasaray: 69–66.

– Nehéz meccs volt, főleg akkor, amikor a második negyedben elveszítettük a ritmust – nyilatkozta az első mérkőzés után Gáspár Dávid vezetőedző. – A védekezésünkre nem lehet panasz, ellenfelünk átlagban 84 pontot szerez, ehhez képest ellenünk csak 66-ot dobott.

A csütörtöki mérkőzésen végig vezetve, magabiztosan diadalmaskodott a Sopron, az eredmény: Galatasaray – Sopron Basket: 58–70. A legtöbb pontot (16) a hazai csapatból Gaby Williams szerezte.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.