Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Esős BMX-verseny
A soproni versenyre előzetesen 152 nevezés érkezett, de a kedvezőtlen időjárás miatt több kategória futamai elmaradtak.

A soproni bringások számos dobogós helyet gyűjtöttek be

Esős BMX-verseny

| Bertha Ágnes | Sport

Hétvégén rendezték meg a soproni BMX-pályán a nemzetközi Alpok–Adria-bajnokság 7–8., valamint a Magyar Kupa 1–2. fordulóját. A mostoha időjárás miatt vasárnap a korosztályos csapatok egy része nem indult el, ennek ellenére szép soproni sikerek születtek.

Lassan a meteorológusok is biztos előrejelzésnek vehetik: ha Sopronban BMX-versenyt rendeznek, akkor kiadós eső várható. Szombaton még kegyes volt az időjárás, vasárnapra azonban megnehezítette a versenyzők dolgát az éjjel és délelőtt lehullott eső – a pálya felázott, vizes, csúszós volt, így a versenyzők szavazása értelmében – a szabályoknak megfelelően – a cruiser -29, cruiser 30+, boys 15–16 és men 17+ open kategóriák bringásai nem álltak rajthoz.

Az Alpok–Adria-kupasorozat a hagyományoknak megfelelően Szlovéniában indult: Ljubljana és Maribor után májusban az ausztriai Vösendorf következett, majd 7–8. fordulóként jött hétvégén Sopron. A bajnokságban augusztus végén az osztrák Mühlen látja vendégül a versenyzőket, majd a sorozat Gencsapátiban zárul szeptemberben. A soproni verseny két napjára előzetesen 152 nevezés érkezett.

A szombati forduló eredményhirdetésén és díjkiosztóján részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester, ­Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint Tóth Éva és Magas Ádám önkormányzati képviselő.

A soproni versenyzők az esős pályán nehéz körülmények között számos dobogós helyet gyűjtöttek be. Amatőr hét–kilenc évesek között: Kretti Kornél 1.,1.; Ilosfai Erik 3. lett; a cruiser 30+ korosztályban 1. helyen végzett Mészáros Krisztián. A fiúk nyolc év alatti mezőnyében Táp Gergő két 3. helyet szerzett, a kilenc–tíz évesek között Jung Barnabás 2., Réczeg Bence 3. lett. A tizenhárom–tizennégy évesek kategóriájában Csuport Ádám 1.,2. és Kreisz Kristóf 2.,1. helyezésükkel végeztek az élen, a tizenöt–tizenhat éveseknél pedig Farkas Bendegúz lett az első, Czisztler Dániel pedig a második.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.